Deputatul Popa (PNL): În circa două săptămâni vor demara lucrările la infrastructura de apă și canalizare în localitățile Ianca, Cireșu, Ulmu, Zăvoaia, Dudești, Ciocile

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, anunță că în circa două săptămâni vor demara lucrările la infrastructura de apă și  canalizare în localitățile Ianca, Cireșu, Ulmu, Zăvoaia, Dudești, Ciocile, în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014-2020.

Popa precizează într-un comunicat dat publicității că este vorba despre un proiect în valoare de 1.385.022.604,06 lei „care are ca punct de pornire un contract de finanțare semnat în decembrie 2020 de reprezentanții unui guvern liberal” (vezi video): „În campania electorală din 2020 am promis că în calitate de deputat liberal voi susține realizarea unor investiții care să însemne racordarea la rețeaua de apă și canalizare a locuitorilor comunei natale, Cireșu, a celor din comuna Ulmu, dar și din alte comune din județul Brăila. Am făcut această promisiune știind că mă pot baza pe colegii din PNL, care la acea vreme aveau în vedere finanțarea unor proiecte legate de infrastructura de apă și canalizare din mai multe județe ale țării, inclusiv Brăila.

Mă bucur să anunț că în scurt timp vor începe lucrările ce vizează infrastructura de apă potabilă și canalizare în localitățile Ianca, Cireșu, Ulmu, Zăvoaia, Dudești, Ciocile, în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Din informațiile pe care le am de la reprezentanții constructorului, astăzi au fost purtate ultimele discuții, iar în circa două săptămâni vor începe lucrările.

Este un proiect de mare importanță pentru județul Brăila, de care vor beneficia peste 186.000 locuitori, prin racordarea acestora la rețelele de alimentare cu apă și de canalizare a apei uzate. Mai exact, este vorba despre locuitorii unui număr de 66 de localități din următoarele unități administrativ – teritoriale: Cireșu, Ulmu, Berteștii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Dudești, Făurei, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăței, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Mărașu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliștea, Stăncuța, Șuțești, Tichilești, Vădeni, Victoria, Vișani, Zăvoaia, Municipiul Brăila, Consiliul Județean Brăila.

Dincolo de disputele politice, PNL Brăila va susține mereu dezvoltarea județului și a comunităților locale, indiferent de culoarea politică a primarilor. Dincolo de faptul că la alegeri susținem un partid sau altul, suntem cu toții brăileni și cred că orice brăilean de bună credință va susține  interesele județului”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns