Deputatul Popa își dorește ca Însurăței să devină un oraș liberal

PNL Brăila se pregătește pentru alegeri, având în vedere că cel mai probabil, orașul Însurăței va rămâne în scurt timp fără primar.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul Ionel Gheorghe s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie – 3 octombrie 2012, iar o sentința definitivă a Înaltei Curte de Casație și Justiție a confirmat constatarea ANI, urmând ca prefectul Iulian Timofei să constate oficial încetarea de drept a mandatului edilului.

Întrebat astăzi dacă liberalii sunt pregătiți pentru alegeri, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a declarat: „Vă dați seama că am început să ne facem și noi o strategie. Cu siguranță vom obține un scor mult mai bun decât în 2020 și nu vă ascund faptul că îmi doresc ca orașul Însurăței să devină un oraș liberal”.

Liderul liberal a declarat că are deja pe cineva în vedere ca și candidat PNL pentru funcția de primar și „cu siguranță” nu va fi același candidat de la alegerile locale din 2020.

Popa a completat că „nu se bucură” pentru faptul că primarul Însurățeiului își va pierde mandatul, pentru că „domnul primar era un om de toată isprava” și „nu și-ar fi dorit să ajungă în situația asta”: „Era un om serios, cu care se putea discuta, chiar dacă este PSD-ist. Mai sunt și PSD-iști cu care se poate discuta, tot timpul am spus treaba asta”.

La comentariile ziariștilor cu privire la faptul Ionel Gheorghe a fost liberal în trecut, când Popa nu era în prim-planul vieții politice, președintele PNL Brăila a comentat: „Probabil și de-aia are anumite calități”.