Deputatul Popa (PNL), către deputatul Niță (PSD): Nota 4, stai jos! Poate până la finalul mandatului găsesc măcar un parlamentar PSD de Brăila de nota 5. Doamne-ajută!

Replică acidă a președintelui PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, după ce deputatul Nicu Niță (PSD) a declarat că Popa a mințit atunci când s-a lăudat public cu faptul că i-a fost aprobat un amendament în Comisia de Agricultură, fiindcă liberalul n-a făcut niciun amendament și deci, nu s-a aprobat nimic.

Popa susține că Niță nu era în sală la ședința respectivă, ci participa în sistem online și „poate de-asta n-a înțeles nimic”. Deputatul liberal ne-a transmis o parte din înregistrarea oficială a ședinței de comisie existentă pe site-ul Camerei Deputaților, în care este filmată intervenția sa, precum și votul parlamentarilor din comisie, amendamentul propus de el fiind aprobat în unanimitate.

Popa a transmis următorul comunicat: „E jenant să constați că unii parlamentari nu au habar ce se discută la ședințele la care participă și nu știu ce se votează.

Unii nu știu pentru că îi ia somnul, așa sunt de interesați de legile pe care le votează. Alții nu știu pentru că dacă participă online, mai fac și alte treburi în timp ce urmăresc ședința de la Parlament.

Sunt și unii care nu știu pentru că în general nu înțeleg ce-i cu ei, pe ce lume se află. Mai neplăcut este atunci când un astfel de parlamentar o face pe Gigi duru și se umple singur de penibil.

Domnul deputat Niță Nicu, de la PSD, s-a umplut de penibil astăzi declarând că am mințit lăudându-mă că s-ar fi aprobat în Comisia de Agricultură un amendament pe care l-am făcut la proiectul de lege privind trecerea cabinetelor veterinare din administrarea ADS în administrarea consiliilor locale. Dânsul zice că de fapt n-am făcut niciun amendament în comisie și deci, nu s-a aprobat nimic.

Da, am declarat că am făcut în Comisia de Agricultură un amendament la legea respectivă și că acesta a fost aprobat.

Nu știu de ce i-a luat atât de mult timp ca să reacționeze la declarația mea, fiindcă aceasta a fost dată în data de 7 februarie, dar ce să zic, fiecare citește în ritmul lui…

Dacă eu, care sunt la primul mandat de parlamentar, știu că ședințele de comisii sunt înregistrate video și pot fi urmărite de oricine pe site-ul Camerei Deputaților, bănuiesc că domnul deputat Nicu Niță, care e la al doilea mandat, ar trebui să știe și el acest lucru. În acest caz, având în vedere că îl lasă memoria, putea să verifice înregistrarea video și să vadă dacă am făcut vreun amendament sau nu și dacă s-a votat sau nu. Dar domnul Niță e dintr-un alt film, nu din cel cu Camera Deputaților, deci n-avem ce să mai discutăm, că oricum nu ține minte ce se discută.

Atașez o parte din înregistrarea ședinței din Comisia de Agricultură din data de 7 februarie, la care s-a discutat proiectul de lege despre care vorbim. Intervenția mea poate fi urmărită la min 2:40- 3:20 și apoi la min 3:45 – 4:32 (unde se vede că s-a aprobat în unanimitate, deci și domnul deputat Niță a votat „pentru”).

În caz că domnul deputat, care mă bănuiește de tot ce-i mai rău, are dubii și cu privire la această filmare și se întreabă dacă nu cumva am amenajat la mine acasă o falsă sală de ședințe și am înregistrat o falsă ședință, ca să mă laud, înregistrarea integrală a ședinței Comisiei de Agricultură o poate găsi pe site-ul Camerei Deputaților aici: http://www.cdep.ro/co/sedinte2015.video?idc=4&cam=2&an=2022

Intervenția mea poate fi urmărită la minutul 23.

Eu eram prezent în sala de ședința, însă domnul deputat Niță nu era acolo, participa online. Poate de-asta n-a înțeles nimic.

Dar ce pretenții să avem de la domnul Nicu Niță, dacă atunci când a fost întrebat care este ultima școală absolvită, el a spus „Licența… Masterul”?

Așa cum i-am spus și unui alt deputat PSD de Brăila, îi spun și domnului Niță: Nota 4, stai jos!

Poate până la finalul mandatului găsesc măcar un parlamentar PSD de Brăila de nota 5. Doamne-ajută!”.