Deputatul Popa (PNL), către președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD): Nu știu de ce e așa de greu de înțeles că iarna ninge și e polei, motiv pentru care e nevoie să se intervină asupra drumurilor

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, este nemulțumit de modul în care s-a acționat ieri pe drumurile județene pentru combaterea poleiului, acesta afirmând că la primele ore ale dimineții șoselele erau adevărate patinoare.

Popa îi cere președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), să mai iasă pe teren și să vadă cum se circulă pe drumurile aflate în administarea instituției amintite: „Ca de obicei, iarna a luat pe nepregătite autoritățile brăilene, dovadă că drumurile județene au fost ieri patinoare.

Nu știu ce urări a primit președintele Consiliului Județean Brăila de Crăciun, dar ce am auzit de la unii dintre cei care m-au sunat ca să se plângă de halul în care erau drumurile ieri dimineață în diverse zone ale județului nu erau urări de bine.

Și m-am convins personal de starea drumurilor din județ, pentru că de la Cireșu la Însurăței am făcut o oră și 30 de minute ieri dimineață. Aseară, când m-am întors acasă, s-a putut circula mai bine, pentru că temperatura urcase peste 0 grade și nu mai era polei. Ieri, toată ziua, cât am circulat prin județ, nu am văzut nicio mașină care să împrășie sare sau nisip.

Îl rog pe domnul președinte să coboare de la înălțimea la care se află (adică de la etajul I al Palatului Administrativ) și să mai umble și prin județ, ca să vadă cum circulă brăilenii.

Probabil că dumnealui locuind în municipiu, nu este foarte interesat de starea drumurilor din județ.

Nu știu de ce e așa de greu de înțeles că iarna ninge și e polei, motiv pentru care e nevoie să se intervină asupra drumurilor. Și în fiecare an, cel puțin din punct de vedere calendaristic, iarna începe în decembrie, deci teoretic, la finele lunii decembrie ar trebui să fim pregătiți pentru astfel de intervenții.

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Și din păcate, când e vorba de starea drumurilor, e vorba și despre riscul unor accidente rutiere care pot avea urmări foarte grave”.