Deputatul Popa (PNL), cu referire la PSD: Pensiile vor fi majorate cu 10% de la 1 ianuarie. Nouă nu ne place să ne mințim părinții și bunicii, doar de dragul unor procente în plus, așa cum fac alte partide care au promis majorarea pensiilor cu 40%

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că majorarea salariului minim, a alocațiilor și a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 sunt posibile pentru că „guvernele PNL au asigurat o creștere economică sănătoasă, capabilă să susțină toate aceste măsuri fără a crește taxele existente sau a impune noi taxe”.

Popa precizează într-un comunicat dat publicității: „Ca urmare a măsurilor liberale ce au avut ca rezultat o creștere economică sănătoasă putem susține următoarele majorări: majorarea salariului minim net cu 10% de la 1 ianuarie 2022; majorarea pensiilor cu 10%; pentru copiii sub 2 ani se va asigura plata a 600 de lei lunar; majorarea alocației pentru copii la 243 de lei. Aceste măsuri s-ar fi luat indiferent dacă PNL asigura guvernarea într-un executiv minoritar.

Noi, liberalii, am promis că vom mări pensiile cu 10%. Nu am aruncat tot felul de promisiuni goale pe piață, numai pentru imagine, pentru că nouă nu ne place să ne mințim părinții și bunicii doar de dragul unor procente în plus, așa cum fac alte partide care au promis majorări de 40%. Din opoziție e ușor să ceri majorări de 40%, dar când ajungi la putere constați că nu este posibilă decât o majorare cu 10% a pensiilor, fiindcă atât permite bugetul.

Și mie mi-ar fi plăcut să le mărim pensiile nu cu 40%, cu 90%, pentru că părinții și bunicii noștri ar merita asta, dar atât este posibil astăzi. Sperăm ca pe viitor, când condițiile economice vor fi altele, să reușim să oferim un trai mai bun pensionarilor și nu numai.

În altă ordine de idei, tot ca urmare a creșterii economice înregistrate, a fost posibil să facem investiții importante și în Sănătate. Investițiile după primele nouă luni sunt de 33,7 miliarde lei, cu 3,9 miliarde mai mult față de perioada similară a anului trecut și dublu față de aceeași perioadă a lui 2018.

De asemenea, creșterea economică ne-a permis să compensăm facturile la energie și să plafonăm prețurile la energie.

Noi, liberalii, am promis la începutul anului o creștere economică record și un deficit bugetar mai mic ca urmare a creșterii veniturilor, fără să creștem taxe, precum și controlul cheltuielilor bugetare și am făcut acest lucru”.