Deputatul Popa (PNL), despre prefectul Ciocan (USR): Atitudinea pe care o are față de dvs, presa, o are și față de noi. Eu, personal, sunt nemulțumit de atitudinea sa

„Cu domnul prefect avem o colaborare bună; nu putem să spunem «foarte bună», dar este o colaborare bună” – este declarația făcută astăzi de subprefectul Nicolae Nițescu (PNL), cu privire la relația sa și a celuilalt subprefect, Adin Boboc (PNL), cu prefectul Brăilei, Nicușor Ciocan (USR).

Prezenți în cadrul unei conferințe de presă organizate la PNL Brăila, cei doi subprefecți au ezitat îndelung să spună ce anume lipsește colaborării lor cu Ciocan, pentru ca aceasta să ajungă la stadiul de „foarte bună”, însă la insistențele ziariștilor, Nițescu a spus că este vorba de comunicare: „În timp va deveni foarte bună… Am spus că la momentul ăsta, deci după o lună și câteva zile de când suntem acolo, colaborarea e bună. Îi lipsește comunicarea”.

În contextul în care prefectul a declanșat din prima oră a madatului său un conflict cu presa locală, pe care atacat-o în continuare, iar deficiențele de comunicare și gafele sale se țin lanț, l-am întrebat  pe Nițescu dacă în opinia sa, imaginea Prefecturii este una bună, la ora actuală.

Subprefectul a spus „Eu nu am nimic de comentat vizavi de imaginea Prefecturii – ca instituție mă refer”.

Deputatul Alexandru Popa a intervenit, precizând: „Domnul prefect cum are comunicarea cu dvs, presa, așa are și cu noi (PNL – n.r.). Cred că ar fi timpul să fie ajutat de subprefecții noștri, că avem niște subprefecți cu o carieră în spate și ar putea să se folosească de dumnealor. Dumnealui la acest moment acea atitudine pe care o are cu dvs, o are și cu noi. Eu, personal, sunt nemulțumit de asta”.

Întrebat dacă a discutat cu vreun reprezentant al Guvernul despre modul în care își desfășoară activitatea prefectul Brăilei, parlamentarul a răspuns: „Da, am discutat cu domnul ministru de Interne. I-am relatat situația, i-am spus cam ce mă nemulțumește pe mine la acest moment. Noi avem speranța că domnul prefect va intra pe un făgaș normal”.

Popa a precizat că personal, nu a avut nicio discuție cu prefectul Ciocan.

Întrebat dacă i se pare normal ca un om care minte în declarația de avere să mai fie prefect, liberalul a răspuns: „ Nu mi se pare normal să mințim în declarația de avere. Sunt instituții abilitate care vor cerceta această treabă, nu sunt eu în măsură să judec la momentul acesta”.