Deputatul Popa: PNL nu susține ideea introducerii taxei de solidaritate. După negocierile de ieri din coaliție, este foarte posibil ca această taxă să nu mai fie instituită

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, se arată mulțumit de faptul că „PNL a înregistrat o victorie de etapă prin faptul că, cel mai probabil, taxa de solidaritate nu va fi introdusă”.

Popa precizează într-un comunicat dat publicității că „PNL a exprimat o poziție foarte clară: nu este normal să penalizăm companiile care au plătit taxe în avans în perioada stării de urgență, ajutând bugetul. În plus, premierul a anunțat că în 2022 nu se vor introduce taxe noi.

PNL susține mediul de afaceri și investițiile și nu va fi de acord cu introducerea unor taxe noi, cum ar fi taxa de solidaritate, despre care s-a discutat foarte mult în spațiul public în ultimele zile. După negocierile de ieri din coaliție, este foarte posibil ca această taxă să nu mai fie instituită. PNL a insistat și dat toate argumentele economice care susțin ideea că această taxă de 1% nu se justifică.

PNL nu susține creșteri de taxe sau taxe noi, iar partidul nostru nu își poate trăda electoratul și rămâne fidel principiilor liberale: susține mediul de afaceri și investițiile autohtone și străine. În plus, dacă «penalizăm» prin fel de fel de taxe companiile care investesc în România, riscăm să constatăm că acestea pleacă din țară.

PNL este întotdeauna atent la semnalele care vin dinspre mediul de afaceri, iar Asociația Marilor Rețele Comerciale din România a solicitat Guvernului Ciucă să nu introducă suprataxa de 1% din cifra de afaceri, firmele respective atrăgând atenția că au venit în sprijinul României, plătind în avans taxe și impozite.

Guvernările PNL au dovedit că doar prin investiții putem avea o creștere economică; după ce am scos taxele și supraaccizele introduse în perioada 2017-2019, s-a văzut că s-au încasat mai mulți bani la buget”.