Deputatul Popa: Președintele Chiriac a dovedit încă o dată că nu știe ce este aceea dreapta împărțeală. Dânsul este obișnuit cu împărțirea banilor publici pe criterii arbitare

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, este nemulțumit de modul în care au fost împărțiți banii publici la cea mai ședință  a CJ, în cadrul căreia aleșii locali au aprobat repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean reprezentând 6% din impozitul pe venit pe anul 2022.

Popa a comentat într-un comunicat de presă că „președintele CJ Brăila, domnul Iulian Francisk Chiriac, a început noul an cu stângul, dovedind încă o dată că nu știe ce este aceea dreapta împărțeală, fiindcă dânsul este obișnuit cu împărțirea banilor publici pe criterii arbitare.

Mă refer la modul în care s-a procedat la prima ședință a Consiliului Județean Brăila din acest an, în care s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ teritoriale a fondului la dispoziția Consiliului Județean reprezentând 6% din impozitul pe venit pe anul 2022, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii.

După cum s-a văzut, cele mai mari sume au mers către primăriile conduse de PSD, localitățile cu primari liberali primind sume mai modeste. Nu e prima oară când se întâmplă asta și cel mai probabil nu va fi nici ultima.

Mai concret, primăriile conduse de primari liberali au primit următoarele sume: Berteștii de Jos – 450 mii lei, Cazasu – 500 mii lei, Cireșu – 300 mii lei, Frecăței – 400 mii lei, Gradiștea – 450 mii lei, Gropeni – 300 mii lei, Salcia Tudor – 500 mii lei, Scorțaru Nou – 500 mii lei, Surdila Găiseanca – 400 mii lei, Surdila Greci – 400 mii lei, Tichilești – 400 mii lei, Ulmu – 450 mii lei și Zăvoaia – 500 mii lei.

Comparativ, comune conduse de PSD precum Dudești, Gemenele, Mărașu, Mircea Vodă, Râmnicelu, Traian, Tufești, Unirea și Vădeni au primit câte 600 mii lei, comunele Galbenu, Movila Miresii, Romanu, Siliștea și Stăncuța au primit câte 650 mii lei, iar Jirlău a primit 700 mii lei.

Domnul Chiriac a arătat încă o dată că nu este capabil să fie corect, să împartă banii într-un mod echilibrat, ci penalizează cetățenii unor localități doar pentru vina de a avea primari liberali.

Când am spus că este «președintele zero» mare dreptate am avut! Brăila, pe care o conduce domnul Iulian Chiriac alături de colegii săi PSD-iști, este în coada principalelor topuri naționale. Suntem printre primii în topul național doar când discutăm despre numărul persoanelor care pleacă din localitatea natală, din acest județ, pentru a-și găsi un trai mai bun în alte zone din țară sau în străinătate. La gonit brăilenii din locurile natale este fruntașă administrația PSD, acest talent nu putem să i-l negăm!”.