Deputatul Popa, referire la Iulian Chiriac: „Dacă mă agită, încep să scot în conferințe de presă viceprimari PSD, primari PSD și ce mai are el pe la noi prin curte. Nu mai apucă alegerile europarlamentare ca șef al PSD Brăila!”

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, declară că stă în puterea sa să-i scurteze mandatul președintelui PSD Brăila, Iulian Chiriac, dar deocamdată nu vrea să facă asta, fiindcă prin modul în care conduce acesta organizația social-democrată, o duce în jos într-un ritm vertiginos, deci nu este în interesul liberalilor să fie schimbat din funcție.

Popa consideră că Iulian Chiriac nu are calități de lider nici în administrație, nici în politică, iar acesta a făcut dovada incompetenței sale în ambele domenii, ca președinte al Consiliului Județean Brăila  și ca președinte al PSD Brăila: „Am înțeles că în momentul în care dumnealui a fost numit secretar de stat (în Ministerul Sănătății – n.r.) a mers pe perfecționare; dumnealui avea o expertiză foarte importantă în făcut cafele, șters bocănceii și pupat mânuțe, iar acolo a trecut la un alt nivel, a văzut și el cum este la București. El doar a cărat servieta pe-acolo! O să le discutăm pe-astea în 2024, dacă ei vor să ajungem aici! În afară de îngâmfare, infatuare și răutate nu găsesc nimic.

Am ajuns în punctul în care vor să ne spună cât de rău este Popa, cât de rău este PNL, care nu au fost la conducerea  CJ niciodată în ultimii 33 de ani și noi suntem vinovați de tot! Măi, voi conduceți de 33 de ani și eu sunt vinovat?!”.

Liderul PNL a mai spus că Iulian Chiriac, „marele președinte”, a preluat o organizație a PSD care era pe locul 3 la nivel național, cu 3 deputați, cu un senator, cu funcțiile de președinte al CJ Brăila și de primar al municipiului, cu un europarlamentar, cu 28 de primari – „rezultate extraordinare la PSD Brăila în 2020”: „Haideți să vedem ce mai rămâne dintr-ăștia sub «domnia» lui! Pentru mine este cea mai mare fericire că Francisk Chiriac este președintele PSD Brăila, pentru că el va distruge tot. Deci dacă mă punea pe mine președinte la PSD Brăila, cred că nu puteam să stric lucrurile atât de tare pe cât le strică el. La el toată lumea e cumpărată, toată lumea e vândută la Popa, cei care pleacă la Popa sunt proști…

Vreau să-i aduc aminte că mie nu prea mi-au plecat primari. Lui i-au plecat doi – și abia e începutul. Vedem în 2024 cine o să aibă primari mai mulți, cine va fi mai competitiv și cu câți consilieri județeni am plecat eu, cu ce procent am plecat eu și cu ce procent a plecat el. Cu siguranță eu voi urca vreo câteva zeci de locuri în topul PNL ca poziție, după scorurile obținute (la alegerile din 2024 – n.r.); să vedem dacă va mai fi el (cu PSD Brăila – n.r.) în primii 3 la PSD, că nu prea cred. Aud că el cam stă pe la uși și urmează să-i ceară altcuiva să-și asume conducerea PSD Brăila”.

Întrebat dacă această schimbare a conducerii PSD Brăila s-ar putea întâmpla până la alegerile locale, Popa a spus că dacă el „va forța lucrurile”, este posibil să se întâmple destul de repede această schimbare: „Mai bine să mă lase în pace, să nu mă mai râcâie, că sfârșitul lui, mai devreme sau mai târziu, tot de la noi vine! Că dacă el mă supără, o să încep să-i scot și viceprimari, și primari și ce mai are el pe la noi prin curte. Eu pot să-i scot și mâine, dar să mă lase în pace, ca să prindă primăvara, că dacă nu mă lasă în pace și mă agită, e treaba dumnealui. Iar o să se trezească într-o  dimineață că la ora 9-10 e o conferință de presă și nu iese Popa, ies și niște colegi de-ai lui, viitori colegi de-ai mei. Să mă lase în pace, să nu mă agite, că nu prinde alegerile europarlamentare, îl schimbă conducerea PSD! Eu am vrut să-l las să mai stea la conducerea PSD Brăila, pentru că-i mulțumesc din suflet, e cel mai mare susținător al meu, prin atitudinea dumnealui. Și-l rog frumos să mă jignească în continuare, că atât de afectat sunt, că n-am putut să dorm azi-noapte”.

Articole asemănătoare

Comment

  • Genocid

    13/12/2023

    Ceva nu se leaga!!!!!De ce sunt astia 2 la cutite iar adjunctii lui Chiriac sunt lasatin pace!!!!!!!Ceva,undeva, miroase a tradare!!!!!

    Replay

Lasă un răspuns