Deputatul Popa: Voi candida pentru funcția de președinte al PNL Brăila. În primul și-n primul rând trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL

„Voi candida la alegerile interne din pentru funcția de președinte al Organizației Județene PNL Brăila” – este declarația deputatului liberal Alexandru Popa.

El a fost întrebat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre intențiile sale în această privință și a spus că dacă va câștiga funcția amintită „în primul și în primul rând trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL”: „Vreau să aduc un nou suflu în filiala PNL Brăila, o nouă echipă, una prin care putem să construim și să ne batem cu adevărat cu PSD. Din punctul meu de vedere, în primul și-n primul rând trebuie să scăpăm de PSD-iștii din PNL; și o să-i enumăr la momentul oportun. Acum sunt în campanie internă, vreau să fie o campanie curată, nu atacuri personale; pe cine vor hotărî colegii nostru să susțină și care cred ei că este cel mai bun, acela să câștige. După alegeri vom trage linie și vom pleca de la zero, ca să construim o organizație sănătoasă, bazată pe încredere.

Mie nu mi-a convenit un singur lucru de când am intrat în politică: tot ce s-a discutat între noi a ajuns în presă. Aș vrea ca în această filială să se creeze o mare familie”.

Popa a mai spus că îi va nominaliza pe „PSD-iștii din PNL” după alegerile interne, indiferent cine va câștiga președinția filialei, pentru că „își asumă acest lucru”. El a mai afirmat că aceia la care face referire „nu sunt foarte mulți, dar sunt semnificativi”.

În același timp, deputatul a precizat că dacă va fi ales președinte „nu va da pe nimeni afară din partid”, însă „va face curățenie”, în sensul că „oamenii care au legături cu PSD vor fi marginalizați” și „nu vor mai avea putere executivă”.

„Ca tramvaiul în depou!”, a completat președintele Organizației Municipale PNL Brăila, Cătălin Canciu.

Întrebat pe cine susține la alegerile interne pentru funcția de președinte, Canciu a declarat că îl va sprijini pe Popa, pentru că este „un tânăr care are o energie extraordinară și o dorință de a face lucruri, de a crea, de a lăsa ceva în urmă”, iar viziunea parlamentarului cu privire la ceea ce ar trebui să devină PNL Brăila în următorii ani este asemănătoare cu viziunea sa.

Întrebat care ar fi cele 3 calități ale lui Alexandru Popa care, în opinia sa, îl recomandă pe acesta pentru funcția de președinte al PNL Brăila, Canciu a spus: „Caracter, energie și dorință”.

Întrebat dacă are datorii la cineva (așa cum s-a tot vorbit în ultimii ani despre actualul președinte PNL Brăila, Cătălin Boboc, care potrivit informațiilor noastre și-ar dori să candideze pentru un nou mandat), Popa a răspuns: „Nici măcar morale!”.

La rândul său, consilierul municipal Laurențiu Coman a declarat că preferatul său pentru funcția de președinte este tot Alexandru Popa.

Deputatul este de părere că dacă va fi ales președinte, va reuși să facă din PNL Brăila o organizație unită, în condițiile în care în ultimii circa 20 de ani în filială au fost tot timpul tensiuni și tabere care s-au atacat una pe alta.

Amintim că potrivit informațiilor obținute pe surse, un al treilea candidat la președinția PNL Brăila ar fi consilierul județean Marian Căpățînă.