Deputatul Stângă (PNL) speră să fie votat de gălățeni pentru că a făcut podul la Brăila. La cum se manifestă, tare ne e că atunci când a făcut podul pe spate i-a alunecat piciorul, a căzut și s-a lovit la cap

Deși te-ai aștepta de la un parlamentar (inclusiv unul moldovean) să fie capabil să facă diferența între Brăila și Galați și să aibă suficient discernământ încât să înțeleagă că uneori n-are nicio legătură sula cu prefectura, președintele PNL Galați, deputatul George Stângă, pare că are momente când nu-și folosește la întreaga capacitate instrumentul gândirii. O fi și vina caniculei, că pe mulți căldura extremă îi pros… îi fleoșcăiește.

Plecat cu sorcova electorală pe timp de caniculă, Stângă a gândit… – nu, hai să nu folosim cuvântul „gândit”, că ceea ce a spus liberalul n-a avut nimic de-a face cu gândirea – a socotit că e o chestie deșteaptă să se laude cu chestii cât mai mari și cât mai tari, dacă tot participă la o emisiune TV. Și cum în curtea proprie din Galați n-a găsit nimic suficient de mare și nici măcar de tare, a căutat în curtea vecină, la Brăila.

Nu e prima oară când Stângă apelează la chestii din Brăila ca să umple goluri din curtea proprie de la Galați. Și pe Cătălin Boboc l-a luat pe inventar tot de la Brăila, ca să ocupe un post de secretar de stat alocat Galațiului. În urmă cu ceva timp, când s-a aflat chestia asta, Stângă a dat din colț în colț și-a zis că în scurt timp se vor lămuri lucrurile și locul va fi ocupat de un gălățean, așa cum este firesc. Nu știm cum i-a aburit pe colegii lui din PNL Galați, dar și acum Bobocul brăilean ocupă locul alocat PNL-ului gălățean. Dar asta nu e treaba noastră; dacă vrea, Stângă poate să ocupe toate posturile alocate PNL Galați cu brăileni, că nu ne deranjează… Nu e nimic în neregulă să recunoști sincer că nu ai oameni care să facă față și să iei de bun ce mai rămâne nefolosit de la alții.

De data asta, însă, stângaciul gălățean a făcut-o de oaie, lăudându-se nici mai mult, nici mai puțin, decât cu meritele pe care le-ar avea el și PNL Galați în realizarea podului de la Brăila.

Discuția a fost la modul la care liberalul a declarat că va candida din nou în 2024 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Galați și că gălățenii îi vor acorda votul pentru că ”Ne putem lăuda în 2024 cu cele mai mari investiții aduse vreodată de vreo formațiune politică în Galați și putem vorbi despre toate proiectele susținute, promovate sau inițiate de PNL, din 2019 de când a avut premierul României și până în ziua de astăzi.

Putem vorbi de Podul Suspendat peste Dunăre, care la momentul intrării PNL la guvernare nu avea decontată nicio factură. Prima cerere de plată a fost decontată de un guvern PNL și a fost un proiect continuat și promovat de PNL. Eu nu o să neg că domnul Tudose a semnat contractul, dar de la semnat și până la finalizarea obiectivului este o perioadă destul de îndelungată”.

Având în vedere că suntem printre cei care susțin cu tărie înfrățirea Brăilei cu Galațiul, o să întrebăm așa: „Frate Stângă, tu ești într-o rână?! Sau ai luat și tu o tărie și de la căldură ai intrat în vrie?”.

Revino-ți, frate Stângă! Dă-ți două palme și dacă îți tremură mâna, roagă-i pe colegii din PNL să-ți dea două palme, ca să-ți revii, să cobori cu picioarele pe pământ, pe malul dinspre Galați al podului de la Brăila.

Și nu mai ieși din casă, nu mai ieși nici în balcon și cu atât mai puțin pe sticlă (ne referim la emisiunile de televiziune, în caz că ți-e neclar) la vreme de caniculă, că nu-ți priește căldura! Stai cuminte în banca ta și studiază harta României, ca să te lămurești unde se termină Brăila și unde începe Galațiul măcar acum, pe ultima sută de metri, înainte să se unească cele două orașe. Nu de alta, dar niciun alegător în toate mințile din Galați n-o să te voteze în 2024, dacă te lauzi cu realizările tale de pe raza județului Brăila, mai ales cu acelea cu care toată lumea știe că n-ai avut nici în clin, nici în mânecă. Caută alți ași în mânecă! Și caută în mâneca ta, nu în mâneca altora!

 

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.