DEPUTATUL VARGA: A FOST O NEMULȚUMIRE TOTALĂ, DAR NU A FOST NUMAI LA PNL BRĂILA. LA MAREA MAJORITATE A FILIALELOR EXISTĂ DISCUȚII, EXISTĂ CONFLICTE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNCHIDEM AICI. NU ESTE NORMAL CA NEMULȚUMIRILE NOASTRE SĂ AJUNGĂ LA PRESĂ

„Îmbinând tinerețea candidaților Alexandru Bucălău (locul 1 la Senat – n.r.) și Alexandru Popa (locul 1 la Camera Deputaților – n.r.) cu experiența mea, sper că vom obține rezultate bune la alegerile parlamentare” – este declarația făcută astăzi de deputatul Vasile Varga, care candidează pentru un nou mandat (locul 2 la Camera Deputaților pe lista PNL Brăila).

Varga a făcut câteva comentarii și cu privire la conflictele care s-au înregistrat în ultima perioadă în interiorul PNL Brăila, care au fost relatate de presa locală: ”Nu s-a întâmplat numai la PNL că unii și-au dat demisia, unii sunt nemulțumiți că rezultatul unor alegeri democratice a fost acela că nu au avut un anume scor ca să-i facă eligibili…

Într-un anume timp, după ce se vor termina aceste alegeri, va fi necesară o restructurare a conducerii filialei, cu membri noi, unii poate nemulțumiți astăzi, care au avut o activitate pe care eu chiar o consider prodigioasă în campaniile electorale și care nu se regăsesc pe listele de consilieri locali sau județeni.

A fost o nemulțumire totală, dar nu a fost numai la PNL Brăila. La marea majoritate a filialelor există niște discuții, există niște conflicte pe care trebuie să le închidem aici, acasă. Nu este normal și firesc să «explodăm» și discuțiile pe care le avem noi sau nemulțumirile noastre nu ar trebui să ajungă la presă.

Noi ar trebui să ne restructurăm cu oameni care vor veni din celălalt eșalon, pentru ca la alegerile următoare să avem un candidat adevărat pentru Primăria municipiului și oamenii trebuie să fie aici, să facă ceva în decurs de 3 ani de zile, ca populația Brăilei să îi cunoască și apoi să își permită să se înscrie la o candidatură”.

Varga a ținut să sublinieze meritele fostului primar liberal Constantin Cibu, aluzia fiind la criticile pe care Lucian Căprariu, candidatul Alianței PNL-Brăila Nouă la Primăria municipiului, le-a lansat în timpul campaniei electorale la adresa lui Cibu.

De asemenea, deputatul a mai spus că este necesar ca alegătorii să înțeleagă rolul parlamentarilor și care sunt competențele acestora, el precizând că, spre exemplu, un parlamentar nu poate să ofere locuri de muncă.