DEPUTATUL VARGA: AM AVUT UN CAZ CONFIRMAT CU COVID ÎN FAMILIE, AM STAT ÎN IZOLARE 2 SĂPTĂMÂNI; EU N-AM AVUT NIMIC, CĂ AȘA A VRUT BUNUL DUMNEZEU

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga a declarat în cadrul unei emisiuni televizate (Reperul TV) că a avut recent un caz confirmat cu COVID-19 în familie și că a stat două săptămâni în izolare, fiind nevoit să-și vadă nepoții de la distanță, dincolo de gard.

Varga – care candidează pentru un nou mandat la alegerile din 6 decembrie – a spus că este necesar ca populația să ia în serios pericolul reprezentat de COVID-19 și să respecte măsurile stabilite de Guvern pentru această perioadă: „Am avut un caz în familie, am stat în izolare 2 săptămâni; eu n-am avut nimic, că așa a vrut bunul Dumnezeu și ne întrebam toți de unde a luat boala persoana din familia mea, de unde a putut să ia. Nu am fost nicăieri plecați, nu am avut întâlniri…

E un pericol. Mă gândesc la nepoții mei… Două săptămâni am stat așa, la distanță, ca să vorbesc prin ei prin gardul ce ne desparte, că stăm în aceeași curte.

Fiecare trebuie să se ferească, că astăzi nu știi ce se mai întâmplă. Uitați că profesorul Mustea de la Timișoara spune că nu mai știe pe cine să aleagă ca să intre în Terapie Intensivă, sunt la rând acolo. E o tragedie; să nu călcăm pe urmele italienilor, cu ce s-a întâmplat la ei.

De bine, de rău, există posibilitatea să te duci la serviciu, nu trebuie să stai mai mult de ora 22 nicăieri, să pierzi vremea, te întorci devreme acasă. Sunt și tinerii, e adevărat că trebuie să-i înțelegem și pe ei, e firesc, dar să nu facă abuzuri, pentru că toate abuzurile astea… ați văzut dvs, începând din luna iulie, cu marea și cu vacanțele care au fost, vedeți care este rezultatul astăzi…”.

Amintim că deputatul Varga a mai intrat în izolare voluntară la domiciliu și în luna martie, odată cu toată conducerea PNL Brăila, după ce a participat  la o ședință a Biroului Politic Național al partidului, la care fost prezent si senatorul Vergil Chițac, ce a fost confirmat după acea reuniune cu COVID-19.