DEPUTATUL VARGA: BINE A FĂCUT CONDUCEREA CENTRALĂ CĂ L-A NUMIT PE BOBOC PREȘEDINTE INTERIMAR AL PNL BRĂILA, NU PE CINEVA DIN AFARA JUDEȚULUI! NU POȚI SĂ NOMINALIZEZI PE ORICINE SĂ COORDONEZE ACTIVITATEA UNEI FILIALE

„Dacă organizația PNL Brăila a obținut la alegerile locale un scor slab, sub scorul limită impus de conducerea centrală, este firesc ca președintele PNL Brăila să își dea demisia din funcția amintită. De ce a fost însă numit președinte interimar al organizației un liberal – respectiv Cătălin Boboc – care la alegerile locale a obținut un scor mai mic decât cel al PNL Brăila?” – este întrebarea pe care și-o pun unii dintre liberalii brăileni și pe care i-am adresat-o astăzi deputatului Vasile Varga.

În contextul în care acesta a comentat că este de înțeles faptul că atunci când o organizație obține un scor slab în alegeri, președintele organizației să își asume acel eșec și să renunțe la funcția sa, l-am întrebat pe parlamentarul liberal dacă este de înțeles și numirea în funcția de președinte a unei persoane care în cursa electorală pentru președinția CJ a obținut un scor mai mic decât organizația PNL Brăila.

„Analiza politică făcută este aceea ca scorul partidului, față de celalalte filiale din țară, n-a fost unul bun și atunci s-a considerat că răspunzătoare de acest scor nu poate să fie decât conducerea filialei.

Faptul că unul dintre candidați nu a obținut scorul partidului nu este numai vina acelui candidat, ci vina este a întregii organizații. Organizația este condusă de un anume for. Faptul că a fost desemnat ca președinte interimar acel candidat este un provizorat. Întreg Biroul Politic Județean al PNL Brăila este provizoriu.

Bine a făcut (conducerea centrală – n.r.) că l-a numit pe Cătălin Boboc și nu a adus un parlamentar de afară (din afara județului – n.r.), cum s-a întâmplat la PNL și acum 4 ani de zile, după alegerile locale! Schimbarea este provizorie, mandatul este pentru o perioadă foarte limitată, până la organizarea unor noi alegeri interne”, a răspuns Varga.

El a explicat că la nivel central s-a considerat că activitatea pe care a desfășurat-o Cătălin Boboc ca și senator, precum și activitatea sa ca prefect îl recomandă pentru a fi numit în funcția de președinte interimar al PNL Brăila: „Nu poți să nominalizezi pe oricine să coordoneze activitatea unei filiale. Nu poți! Și poate că ar fi existat încă una sau două sau trei persoane, dar nu cred că cineva și-ar fi asumat preluarea unui mandat de președinte interimar. Nu este atât de simplu, la o filială care s-a umplut de conflicte… După eșecul pe care l-am avut toată lumea este nemulțumită. Evident că și eu am fost total nemulțumit de eșecul pe care l-am avut.

Nu este vina unei persoane că am pierdut alegerile; nimeni nu poate să spună că este vina exclusivă a fostului președinte, Alexandru Dănăilă. Nu este așa! Vinovați suntem toți de rezultate, nu o persoană sau două persoane. Cine n-ar fi vrut să câștige?”.

Deputatul a mai spus că la alegerile parlamentare toți candidații PNL lucrează ca o echipă și se susțin unii pe alții.