DEPUTATUL VARGA: DACA VOI FI CONTACTAT DE DOMNUL PRIMAR SI-MI DA O EXPLICATIE PERTINENTA, VOI STUDIA LEGEA SI VOI VEDEA CARE SUNT MASURILE NECESARE

Deputatul Vasile Varga (PNL) isi declara disponibilitatea in a initia sau a sustine un proiect de lege prin care sa se modifice legislatia ce vizeaza introducerea contorizarii si facturarii individuale a apei potabile la consumatorii care locuiesc la bloc. Varga a comentat intr-o conferinta de presa ca a citit declaratiile primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), care vorbea despre faptul ca nu s-a putut face prea mult pe linia contorizarii si facturarii individuale a consumului de apa potabila la blocurile din municipiu, pentru ca pe actuala legislatie, daca un singur proprietar din asociatie nu este de acord cu aceasta masura, atunci nu se poate trece la facturarea individuala. Dragomir mai spunea ca singura solutie pe care o vede este schimbarea legislatiei si introducerea unei prevederi care permite ca asociatiile sa poata lua o astfel de decizie daca sunt de acord 50% plus 1 dintre proprietari, nu 100%.

In acest context, deputatul liberal a declarat: “Am vazut deunazi un articol in presa in care se discuta despre un parteneriat facut cu brailenii si am vazut ca domnul primar Dragomir vrea sa solicite parlamentarilor sa il sprijine pentru a face contorizarea individuala. Stiam ca acest proiect a fost candva introdus intr-o sedinta de CLM de catre cei de la PNL. Astazi, daca un singur locatar de pe o scara de bloc fara datorii la CUP Dunarea se opune sau nu este de gasit, nu se poate realiza contorizarea individuala. Legea trebuie modificata,  astfel incat investitia sa fie posibila daca sunt 50 % plus 1 dintre locatari care  solicita aceasta contorizare.

La mesajul pe care l-a dat domnul primar Dragomir, eu il asigur ca voi face orice demersuri pentru modificarea legislativa, atunci cand voi fi solicitat. Nu e niciun fel de problema, daca nu o fac parlamentarii de la PSD, o fac eu, in interesul acestei populatii din municipiul Braila”.

Varga a mai precizat ca in trecut a colaborat si cu fostul primar Aurel Simionescu (PSD), privind schimbarea legislatiei, atunci cand a fost vorba despre chestiuni ce tineau de interesul comunitar: “Atunci cand am fost solicitat de catre fostul primar, Aurel Simionescu, pentru o chestiune legata de concesionarea terenurilor,  am initiat un proiect de modificare a Legii 215, proiect care prevedea ca responsabilitatea pentru legalitatea actelor care emana din aparatul administrativ sa fie numai a compatimentului de resort, deci cei care fac orice proiect de hotarare si isi pun sigiliul lor si semnatura lor sa fie raspunzatori si ei. De asemenea, prevedea ca orice concesionare a terenurilor ce apartin domeniului privat al unitatilor administrativ teritoriale sa poata sa se realizeze direct asupra constructiilor, asa cum era odata. De exemplu, daca un cetatean are o suprafata de teren din care o parte este proprietatatea lui, o parte nu este proprietatea lui, pentru terenul pe care nu este proprietar si unde exista constructii de ani de zile, el poate sa se adreseze Consiliului Local si sa solicite sa i se concesioneze direct acest teren.

Tot in acest proiect se stipuleaza ca daca eu am 90% din teren care este proprietatea privata a mea si 10% este proprietatea statului, sa pot sa-l si cumpar,  sa nu stau cu o parte proprietate privata si o parte proprietate a statului. Exista si aceasta posibilitate astazi.

Asa cum am procedat atunci in ajutorul consiliilor locale, respectiv a primarului, si acum, daca voi fi contactat de domnul primar si-mi da o explicatie pertinenta, voi lua legea, o voi studia si voi vedea care sunt masurile necesare”.