Deputatul Varga ii cere lamuriri premierului privind salarizarea functionarilor publici

P1100361

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga a adresat premierului Victor Ponta o intrebare legata de problemele functionarilor din administratia publica locala in ceea ce priveste salarizarea, precum si discrepantele salariale fata de alte categorii de salariati ai sistemului public. De asemenea, Vasile Varga i-a cerut primului ministru precizari referitoare la stadiul negocierilor privind aplicarea Legii nr. 284/2010, care vizeaza salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si data exacta de la care aceasta va intra in vigoare: “Va supun atentiei problemele pe care le semnaleaza reprezentantii functionarilor publici din primarii, consiliul judetean si institutiile subordonate acestora, atat din judetul Braila, precum si din celelalte judete ale tarii, care, pe buna dreptate, reclama de foarte mult timp o multime de probleme grave in ceea ce priveste salarizarea si nerespectarea drepturilor angajatilor care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala, semnaland reale discrepante salariale fata de alte categorii de salariati ai sistemului public.

Avand in vedere faptul ca revendicarile angajatilor din administratia locala, care vizeaza acordarea tichetelor de masa si a normei de hrana, dar si cresteri salariale care sa aiba rolul de a aduce cuantumul salariilor acestora la un nivel decent, comparabil cu cel ale functionarilor administratiei centrale, nu vor fi puse in aplicare incepand din acest an, asa cum ati sustinut in anul 2014, va rog, domnule Prim-Ministru, sa-mi precizati calendarul exact referitor la rezolvarea problemelor salariale ale functionarilor din administratia locala si de asemenea, care dintre revendicarile acestora vor fi solutionate.

Totodata, va rog sa-mi precizati care este stadiul negocierilor privind aplicarea Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si data exacta de la care aceasta va intra in vigoare efectiv”.

Parlamentarul brailean i-a solicitat un raspuns pe aceasta tema si Ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb. Cei doi oficiali urmeaza sa raspunda in scris intrebarilor  care le-au fost adresate.