Deputatul Varga – vot pentru arestarea preventiva a parlamentarului Florin Aurelian Popescu

P1070024

Deputatul brailean Vasile Varga  a votat, ieri, alaturi de ceilalti cinci deputati ai Partidului National Liberal din Comisia juridica, in favoarea solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Aurelian Popescu.

„Si de aceasta data, reprezentantii PNL au considerat ca justitia trebuie sa se faca in sala de judecata si nu in Parlament. Actul de justitie, in opinia liberalilor, trebuie sa fie unul ferit de ingerintele politicului, iar legislativul nu trebuie sa fie scut pentru cei asupra carora planeaza suspiciuni de coruptie, indiferent ca acestia se numesc Cosma, Popescu, sau oricare alt nume.

PSD ne-a obișnuit cu atitudinea de a face zid in jurul celor acuzati de fapte de coruptie, iar astazi am asistat la un front comun facut cu oamenii lui Traian Basescu, in sprijinul unui apropiat al Elenei Udrea. Este clar ca PSD are propria agenda, care vizeaza apararea baronilor, fapt evident pentru PNL din momentul in care parlamentarii PSD au scos din sertar Legea amnistiei. Daca n-ar fi existat opozitia PNL, astazi, aceasta lege ar fi fost in vigoare, cu toate consecintele ei.

In plenul Camerei Deputatilor, in sedinta consacrata acestui subiect, PNL va fi consecvent si va vota cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea arestarii preventive a domnului deputat Florin Aurelian Popescu”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.