DEPUTATUL VASILE VARGA, CANDIDAT PNL BRĂILA: PRIORITĂȚILE MELE SUNT SCĂDEREA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR PE FORȚA DE MUNCĂ PÂNĂ LA 30% ȘI STOPAREA TRASEISMULUI POLITIC

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga, ce candidează pentru un nou mandat la alegerile din 6 decembrie, declară că are o serie de priorități pe care să le promoveze în Parlament în mandatul 2020 – 2024, iar una dintre acestea vizează scăderea taxelor și impozitelor pe forța de muncă până la 30%.

Într-un comunicat dat publicității, Varga afirmă că o astfel de reglementare „va aduce beneficii incontestabile pentru milioane de români, angajați și angajatori. Demersul a plecat de la un studiu care arată clar, fără niciun fel de echivoc, că în România se înregistrează cele mai mari costuri cu forța de muncă din Uniunea Europeană, de peste 40%.

Politicille liberale în materie de fiscalitate sunt dominate de relaxare. Cu alte cuvinte, PNL a dorit întotdeauna un nivel scăzut al taxelor și impozitelor, pentru ca ele să poată fi și colectate și să nu constituie o povară pentru nimeni, în contradicție cu PSD, care a menținut un nivel ridicat al impozitelor și a suprataxat. Taxe mai mici înseamnă mai mulți bani în buzunarele românilor, ceea ce permite ca angajatorii să poată face investiții și să asigure locuri de muncă, iar angajații să aibă un trai mai bun. 30% taxe și impozite pe forța de muncă este un procent rezonabil”.

Un al doilea  proiect de lege ce va fi susținut de deputatul brăilean se referă la interzicerea migrației parlamentarilor de la un partid  la altul. În opinia lui Varga, în cazul în care, în timpul mandatului, un parlamentar părăsește partidul pe listele căruia a fost ales, acesta trebuie să-și piardă calitatea de senator sau deputat, locul său fiind ocupat de următorul candidat de pe lista partidului respectiv: ”Această decizie se aplică deja aleșilor locali, iar în cazul parlamentarilor, nu. Vorbim de o unitate de măsură dublă, nefirească, iar acest lucru trebuie reglementat prin lege. Traseismul trebuie să înceteze și în Parlamentul României, doar așa vom avea stabilitate și politici legislative coerente”.

Vasile Varga spune că va face un nou demers pentru eliminarea din facturi a taxei pe apă de ploaie, „după ce legea pe care a inițiat-o și care a fost votată a fost blocată de o ordonanță a guvernului PSD”.

„Inițiativele lui Vasile Varga au toate șansele să se transforme în proiecte de legi, acesta fiind un deputat care a reușit și în actualul mandat promovarea mai multor acte normative. Unul dintre ele, care a făcut ca instanțele de judecată să nu mai fie asaltate de zeci de mii de români, se referă la intabularea terenurilor proprietate personală. Astfel, dacă în vechea lege, un proprietar nu deținea acte pentru întreaga suprafață, era nevoit să se adreseze instanțelor, pentru a i se recunoaște dreptul de a folosi și diferența de teren. Prin Legea Varga, se permite înscrierea în cartea funciară a întregii suprafețe pentru care există acte de proprietate certe, iar diferența de teren, dacă timp de trei ani nu este revendicată de nimeni, se notează în cartea funciară.

Un alt proiect inițiat de Vasile Varga și transformat în lege are ca scop scăderea accidentelor pe șoselele din România. Totul a plecat de la cumplitul accident de pe șoseaua Buzăului, când cinci brăileni au pierit spulberați de un șofer cu afecțiuni psihiatrice. Vasile Varga a inițiat modificarea Codului Rutier, astfel că examinarea în vederea obținerii permisului de conducere se face doar în unități medicale autorizate. Mai mult, un șofer poate fi examinat ori de câte ori un medic are suspiciuni că acesta suferă de o boală care îi poate afecta capacitatea de a conduce.

Și tot numele deputatului brăilean se leagă și de legea prin care un proprietar care dorește să-și extindă un balcon o poate face cu acordul a jumătate plus unu dintre vecini, și NU cu acceptul tuturor, așa cum era până la modificare, procedură care îngreuna întregul proces. Urgentarea acordării de despăgubiri proprietarilor expropriați pentru construcția Podului peste Dunăre, o altă lege promovată de deputatul Vasile Varga”, se mai arată în comunicatul emis de Biroul de presă al PNL Brăila.

”Toate legile pe care le-am promovat au plecat de la realități locale, de la problemele brăilenilor, pe care mi le-au semnalat în întâlnirile noastre de la cabinetul parlamentar sau de pe stradă. Am adus în atenția Parlamentului situația unor locuitori din Insula Mare a Brăilei rămași izolați, în urma unor decizii aberante ale ANAF Constanța, am făcut publice concluziile controlului efectuat de Direcția de Sănătate Publică Galați la Spitalul Județean de Urgență Brăila, care a scos în evidență nereguli mari, am pus în dezbatere obligativitatea racordării gospodăriilor din județul Brăila la rețelele de canalizare. Astea ar fi doar câteva dintre demersurile mele și cred că brăilenii s-au convins că au în mine un partener care nu ignoră nimic din problemele cu care ei se confruntă”, mai afirmă parlamentarul liberal.

Precizăm că în acest mandat, Vasile Varga a avut  157 de luări de cuvânt, 44 de legi inițiate, 35 de declarații politice, întrebări și interpelări.