Deputatul Vasile Varga: Zeci de initiative legislative, declaratii politice si interpelari

P1070025

Deputatul PNL de Braila Vasile Varga a dat astazi publicitatii un bilant al activitatii sale parlamentare pe sesiunea septembrie 2013 – iunie 2014, recent incheiata. Potrivit  datelor prezentate de acesta, in ceea ce priveste activitatea derulata in Parlament, a cumulat  21 de initiative legislative, 5 declaratii politice, 7 interpelari si intrebari adresate ministrilor Guvernului Romaniei, 15  luari de cuvant in plenul Parlamentului, precum si 5 sesizari la Curtea Constitutionala.

“Dincolo de acestea, doresc sa mai mentionez ca in cadrul sedintei Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor din data de 13 decembrie 2013, AM VOTAT IMPOTRIVA propunerii legislative pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse. Am spus la momentul respectiv ca, pentru o asemenea lege, era necesara o dezbatere mai larga, mai transparenta. O astfel de dezbatere a avut loc din initiativa liberalilor, la sediul Grupului Parlamentar al PNL. Atunci, in interventia pe care am avut-o, am reitereat nevoia respingerii acestei propuneri legislative.

Tot in aceasta sesiune parlamentara, m-am impotrivit initiativei guvernamentale ce urmarea desfiintarea mai multor instante din tara, printre care si Judecatoria Insuratei, din judetul Braila. Atat in cadrul dezbaterii publice pe aceasta tema, cat si in sedinta Comisiei Juridice (dar si a plenului Camerei Deputatilor), am atras atentia ca desfiintarea judecatoriilor din tara nu inseamna decat <<mai putina justitie>>, lucru ce nu putea conduce catre ceva bun. Prin renuntarea la serviciile Judecatoriei Insuratei, oamenii din zona nu ar fi avut decat de suferit. <<Prin initiativa guvernului de a desfiinta unele instante judecatoresti si a parchetelor de pe langa acestea se poate incalca un drept constitutional al cetatenilor, si anume accesul liber la justitie, actul de justitie se indeparteaza tot mai mult de cetateni, de locul in care este infaptuit, creandu-i dificultati suplimentare, printre care si cheltuielile de deplasare>>, am precizat in interventia mea”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

De asemenea, in sesiunea parlamentara recent incheiata, Varga a fost unul dintre semnatarii  motiunii de cenzura “Opriti Guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii!”, dar si al motiunilor simple “O reforma a administratiei fara consens nu are succes!“ si “Guvernul Ponta 3 ameninta viata pacientilor: amana lista de medicamente compensate”.

Din luna decembrie 2013, deputatul brailean este membru al Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Italiana, iar la Congresul Partidului National Liberal din 27-28 iunie 2014 a fost ales vicepresedinte al PNL.