„Desen și pictură” – Expoziția cu lucrările lui Mihai-Valentin Pîrlitu va fi vernisată luni la Centrul de Creație Brăila

Luni, 26 septembrie, începând cu  ora 16.00, la Galeria Violon d’Ingres a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) Brăila va avea loc vernisajul expoziției „Desen și pictură”, cu tema „Cadru autumnal”, ce conține lucrări semnate de Mihai-Valentin Pîrlitu, student la Facultatea de istorie, filosofie si teologie, profil arta sacră.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean, Primăria municipiului și Centrul de Creație.

Artistul Mihai- Valentin Pîrlitu, un tânăr a cărui pasiune pentru artă și frumos a început din copilărie, ne-a mărturisit că pictura reprezintă o necesitate de exprimare a sufletului pe cale vizuală, o dorință, cât și o necesitate de a materializa stările, sentimentele și trăirile sale ce izvorăsc din iubire, iar iubirea înseamnă Dumnezeu. Lucrările expuse, de la acuarelă până la pictură clasică densă, ascund în esența lor o semantică de simboluri, iar formele de artă prin care autorul a ales să se exprime – desen, pastel și pictură – sunt încărcate de emoție și sensibilitate.

Spațiul expozițional ce găzduiește acest eveniment, Galeria Violon D’Ingres, este folosit pentru îmbogățirea activității expoziționale a creatorilor de artă neprofesionistă, prin punerea la dispoziție  a acestuia în mod gratuit artiștilor amintiți”, precizează organizatorii.

Vernisajul va fi transmis live pe pagina de Facebook facebook.com/Centrul.de.Creatie.Braila, iar cei interesați pot vizita expoziția până în data de 26 octombrie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns