Desi pana si orbul a nimerit Braila, deputatul Rizea nu nimereste decat sediul DNA si sala de sport, unde se lupta cu kyokushinkai Stoian

rizea3

Deputatul PSD Cristian Rizea, unul dintre “parasutatii”  cu vechime ai Brailei, se intalneste mai des cu procurorii anticoruptie, decat cu alegatorii din circumscriptia proprie. Rizea pare sa nu aiba timp sa mai dea prin Braila, sa-l mai vedem si noi la fata, fiindca nu vrea muschiul lui, fiind ocupat cu activitati mai importante. Mai exact, cand nu se afla in salile in care este audiat de procurorii DNA pentru acuzatii de trafic de influenta si spalare de bani in forma continuata, deputatul PSD se afla la sala de sport, unde munceste ca sa faca bicepsi de mascul feroce, atroce si vivace.

Si cum tactul si discretia nu sunt tocmai calitatile sale de baza, Rizea vrea sa stie tot poporul ce tare e el in pumni si in joc de glezna, asa incat a postat pe contul sau de pe o retea de socializare un filmulet, ca sa se dea mare. Acolo poate fi vazut in intreaga sa splendoare, tatuat pe maini si pe picioare. Numai lantul de aur de jumatate de kilogram ii mai lipseste la gat, ca in rest, e imaginea clasica a parlamentarului!

“Alaturi de antrenorul meu triplul campion european la kyokushinkai Nicu Stoian!”, ne impartaseste Rizea din  bucuriile sale.

Il felicitam pentru faptul ca-si cultiva pasiunile sportive, ca stie sa se apere – ceea ce, la o adica, i-ar putea folosi, in caz ca procesul sau nu se termina bine -, insa suntem singuri ca pe taranii din comunele brailene care l-au trimis in Parlament i-ar interesa mai mult sa le trimita fotografii  si detalii de la intalnirile lui cu oficiali cu care discuta despre cultura de porumb, grau si orz si despre masurile care se iau in legatura cu seceta. Macar asa, ca sa mimeze un minim interes si pentru interesele alegatorilor sai,  fiindca de interesele personale nu avem dubii ca s-a ingrijit.

Amintim ca pe 22 martie, Cristian Rizea a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat de  trafic de influenta, spalare de bani in forma continuate si influentarea declaratiilor (doua fapte).

“Initial, inculpatul Rizea Cristian nu a recunoscut faptele pentru care este cercetat in prezentul dosar, asa cum rezulta din declaratia acestuia din data de 02.03.2016. Pe parcursul urmaririi penale, inculpatul Rizea Cristian a revenit asupra pozitii sale procesuale si in data de 17.03.2016 a declarat ca recunoaste savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor, asa cum au fost retinute in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa”, se arata in rechizitoriul DNA.

Mai concret, potrivit DNA, „in perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru sine, de la inculpatul Coltea Lucian, om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive, in schimbul promisiunii, indeplinite ulterior, ca va interveni la nivelul a doua autoritati, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si primaria comunei Chiajna, astfel incat sa fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor doua autoritati”.

Potrivit procurorilor, Cristian Rizea ar fi incheiat patru contracte de imprumut false, pentru a disimula provenienta sumei. Ulterior, „in cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfasurarii prezentei anchete penale, inculpatul Rizea Cristian i-a abordat pe doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul organelor de urmarire penala, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici”, mai spun procurorii DNA.