Desi platesc ca sa li se ia gunoiul din fata portii, unii braileni continua sa-l arunce la colt de strada

PICT0408

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este nemultumit ca unii indivizi certati cu bunul simt continua sa arunce gunoaie la colt de strada sau in locuri neamenajate, desi incepand din acest an, toata lumea plateste taxa de salubritate si ca atare, formele de profil sunt obligate sa ia gunoiul de la toti brailenii. Simionescu nu intelege de ce unele persoane prefera sa arunce gunoiul la intamplare, riscand amenzi, sau sa plateasca diversi privati care sa le care deseurile cu caruta, cand ar putea sa le lase in fata portii, iar de acolo, sa le ia operatorul de salubritate: “In urma actiunilor privind curatenia de primavara s-a adunat foarte mult gunoi si se aduna in continuare, din pacate – desi sper sa nu mai fie la nivelul celui din anii trecuti. Mai avem si saptamana aceasta de facut curatenie in oras si de finalizat plantarile de pomi, dar continua sa existe <<depozite>> neamenajate, care nu sunt intamplatoare, ci sunt rezultatul unei actiuni concertate a unor oameni care la un moment dat, isi fac din asta, poate, chiar o afacere: sa care cu carutele gunoi pe Vadul Eroilor, prin Lacu Dulce, pe Soseaua de centura de la Baldovinesti, pe langa Gradina Zoologica. Cara tot felul de saci cu reziduuri care nu sunt casnice, cu provin mai mult din demolari”.

Intrebat cati dintre indivizii care fac astfel de lucruri sunt prinsi, primarul ne-a spus: ”Ultima oara, aveam peste 200 de cetateni prinsi, am dat sa vad si daca acestia au platit amenzile primite, care sunt de la 25 la 100 de lei, chiar la 200 de lei, in cazul celor care sunt prinsi de mai multe ori. Daca pana acum am mai inteles pe unii care aruncau gunoiul unde nimereau, pentru ca nu le era luat de firmele de salubritate, fiindca nu aveau contract cu acestea, acum, cand taxa de salubritate se plateste de toata lumea, nu-i mai inteleg. De ce se duce cetateanul cu caruciorul cu gunoi sa-l arunce la colt, cand poate sa-l lase si sa-l ia firma de salubritate din fata portii lui, nu stiu…”.

In acest context, Simionescu a precizat ca pana acum s-au depus delcaratiile privind taxa de salubritate in proportie de 70%, iar in aceasta luna  vor fi “luati la mana” si notificati toti cei care inca nu au depus declaratia amintita.