„Despre Moscopol, pe ecran!” și „Duet de Dragobete!”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila va găzdui pe 24 februarie, începând cu ora 18:00, două evenimente culturale: „Despre Moscopol, pe ecran!” și „Duet de Dragobete!”. Acestea vor omagia personalitatea artistului brăilean Jean Moscopol, cântăreț și compozitor brăilean de muzică ușoară care s-a remarcat în perioada interbelică prin muzica sa.

Dragobetele va fi sărbătorit printr-un program muzical pe versurile lui Jean Moscopol, o colaborare a lui Cornel Cristei, compozitor și aranjor,  cu Irina Popa.

Jean Moscopol, pe numele său real Ioan Moscu, s-a născut pe 26 februarie 1903 la Brăila și a devenit cunoscut în perioada interbelică pentru interpretările sale memorabile la radio, dar și pentru recitalurile pe care le oferea în restaurantele bucureștene. Piese precum „Alhambritta”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara!” sau „Lăsați-mă să cânt” au devenit hituri și au intrat în istorie.

Anul acesta, în data de 26 februarie se împlinesc 121 de ani de la nașterea marelui artist, iar Jana Andreescu, nepoata lui Jean Moscopol, va fi cea care va povesti din culisele vieții și carierei acestuia.

Cele două evenimentele vor fi transmise live, pe pagina de facebook Centrul.de.Creatie.Braila.

Intrarea este libera si se va face doar pe bază de invitații, cu titlu gratuit, obținute de la sediul  Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din Piața Traian, nr 2.

Articole asemănătoare

Comment

  • trustlink.ro

    26/02/2024

    Ce frumos este sa vedem ca personalitati locale precum Jean Moscopol sunt pastrate mereu in memorie si ca sunt sarbatorite prin astfel de evenimente culturale. Este o mare onoare sa gazduim la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila doua activitati care omagiaza viata si opera acestui talentat cantaret si compozitor brailean.

    Felicitari organizatorilor pentru initiativa lor de a sarbatori memoria lui Jean Moscopol si sarbatoarea Dragobetelui prin muzica, iar noi ii asteptam cu drag pe toti cei care doresc sa se alature acestor evenimente deosebite la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din Braila!

    Replay

Lasă un răspuns