Din 15 decembrie se distribuie in Braila ajutoarele alimentare pentru persoane defavorizate
Primaria municipiului Braila anunta ca incepand cu data de 15 decembrie 2014 se distribuie alimentele oferite prin Programul Operational „Ajutorarea persoanelor defavorizate – 2014”. Beneficiarii produselor alimentare sunt: 1. familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; 2. familiile si persoanele singure beneficiare de alocatie pentru sustinerea familiei; 3. somerii care beneficiaza de indemnizatie de somaj in cuantum lunar stabilit de pana la 400 lei inclusiv si somerii inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj; 4. persoanele cu handicap grav si accentuat, neinstitutionalizate, adulti si copii; 5. pensionarii (sistemul public de pensii, beneficiari de indemnizatie sociala, beneficiari de indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi) ale caror pensii, cumulate, se afla sub 400 lei/luna;
Persoanele care se incadreaza in mai multe dintre categoriile mentionate mai sus beneficiaza de ajutoare alimentare o singura data in cadrul programului anual si pentru o singura categorie de persoane defavorizate careia ii apartin la data distribuirii ajutoarelor.
In Municipiul Braila sunt un numar de 12.338 persoane beneficiare de ajutoare alimentare, conform listelor intocmite si transmise de catre Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice catre Directia de Asistenta Sociala Braila. Ca o diferenta fata de anul precedent, in 2014 distribuirea ajutoarelor alimentare se realizeaza in ordine alfabetica, indiferent de categoria de beneficiari, la urmatoarele centre de distributie: * Liceul „C.D. Nenitescu” (fostul Liceu de Chimie), Soseaua Buzaului nr. 15 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul A-K ; * Liceul „Constantin Brancoveanu” (fostul Liceu Progresul), Calea Galati nr. 346 – se vor distribui alimentele pentru beneficiarii cu numele de familie cuprins in intervalul L-Z. Programul de distribuire va fi : Luni- Vineri, in intervalul orar 8.00 – 16.00, incepand cu data de 15.12.2014.
Ajutoarele alimentare se ridica in baza cuponului individual si a actului de identitate original. Cuponul individual se va opri de catre reprezentantii Primariei. Persoanele care, din diverse motive, nu au acest cupon, dar stiu ca se regasesc intr-una dintre categoriile de beneficiari sunt rugate sa se adreseze Directiei de Asistenta Sociala, Bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr.134, nr.tel. 0239.629.322 int.14, in vederea verificarii in listele nominale cu persoanele beneficiare de ajutoare alimentare. In cazul in care, in urma acestei verificari, persoanele se regasesc in lista, vor fi indrumate sa se adreseze unuia dintre centrele de distribuire la care sunt arondate, in vederea ridicarii ajutoarelor alimentare, in baza actului de identitate original.
Conform cuponului individual, cantitatea de alimente alocata pentru o persoana este urmatoarea: ulei – 4 litri, zahar – 4 kg, faina – 6 kg, malai – 6 kg, paste fainoase – 2 pungi, conserva carne de porc – 8 cutii, conserva carne de vita – 6 cutii, conserva pate de ficat – 10 cutii. Livrarea ajutoarelor alimentare se va face in 2 cutii de carton cu continut identic – 13,5 kg/ cutie.
Persoanele care nu au fost cuprinse in liste, sau care au intrat in grupul tinta intre data constituirii/ actualizarii bazei de date si data distribuirii ajutoarelor alimentare, sunt incluse pe listele suplimentare. Distribuirea ajutoarelor catre persoanele inscrise in listele suplimentare se va face doar dupa acoperirea cererilor beneficiarilor de cupoane cuprinsi in lista nominala initiala, comunicata de Ministerul Muncii. Persoanele incluse pe listele suplimentare vor primi ajutoare alimentare pe baza de cerere tip adresata Directiei de Asistenta Sociala Braila, insotita de copia actului de identitate si a documentului care atesta incadrarea in grupul-tinta, care, dupa caz, poate fi: – certificat de incadrare in grad de handicap grav si accentuat, copii si adulti, neinstitutionalizati; – mandat postal pentru plata drepturilor, pentru categoria persoanelor beneficiare de drepturi speciale (indemnizatii si sporuri acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi); – decizia de pensie, mandat postal pentru plata drepturilor (cuponul de pensie) pentru pensionarii sistemului public de pensii si beneficiarii de indemnizatie sociala; – carnetul de somer vizat sau mandatul postal (cupon somaj), sau orice alt document care atesta plata indemnizatiei de somaj, pentru somerii indemnizabili, sau de adeverinta eliberata de A.J.O.F.M. pentru somerii care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj; – actul administrativ al primarului sau mandatul postal privind plata drepturilor, pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat si de alocatie pentru sustinerea familiei.