Din ianuarie, brailenii vor plati taxa de salubritate ca pe impozite

alba-gunoaie-aruncate...langa-tomberon

Incepand din luna ianuarie a anului viitor, brailenii vor achita taxa de salubritate impreuna cu impozitele datorate bugetului local, la Administratia Financiara. Consiliul Local Municipal a luat aceasta decizie pentru a se evita problemele aparute in urma faptului ca unii dintre administratorii asociatiilor de proprietari, desi aduna banii de la locatarii din bloc, intarzie sa ii vireze catre operatorii de salubritate. De asemenea, se va incerca in acest fel si reducerea numarului cetatenilor care refuza sa achite aceasta taxa, pe motiv ca ei nu produc gunoi – si pe care, pana acum, firmele de salubritate nu ii puteau obliga sa incheie contract pentru acest serviciu.
„Le aduc aminte cetatenilor ca incepand cu 1 ianuarie avem taxa de salubrizare, care va veni la Primarie si se va plati odata cu impozitele. Deci agentii prestatori de salubritate nu vor mai veni la fiecare client in parte sa primeasca suma respectiva. Vom face un cont separat si banii acestia se vor duce numai acolo – ca sa nu ne mai intoarcem la situatia din anii 2002, 2003, cand toate erau intr-o caciula si fiecare lua de acolo dupa cum voia si dupa aceea constatam ca nu aveam bani de salubrizare. Deci in contul acela separat se vor depune sumele respective si ele se vor putea plati de catre cetateni fie pe 6 luni, fie pe 3 luni, fie pe tot anul – exact asa cum se platesc impozitele. Taxa de salubritate se va achita la ghiseele unde brailenii isi platesc impozitele”, a explicat primarul.

Amintim ca taxa de salubrizare este de 7 lei/ luna/ persoana, iar detinatorii de gradini de legume, fructe, cereale si plante tehnice cu suprafata mai mare de 200 mp vor plati in plus 0,40 lei pe luna/100 mp.