Din mai, se aplica amenzi: Intre 2000 si 5000 lei, pentru cei care nu si-au inregistrat cainii; intre 5000 si 10000 lei, pentru cei care nu si i-au sterilizat

maidanezi

Primaria municipiului Braila anunta ca incepand din data de 1 mai, se vor aplica amenzi proprietarilor de caini care nu si-au inregistrat animalele in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan, asa cum prevede legea. Primarul Aurel Simionescu avertizeaza ca amenzile sunt mari – respectiv intre 2.000 si 5.000 lei, iar daca patrupedele nu sunt sterilizate, sanctiunile variaza intre 5.000 si 10.000 lei. In acest context, edilul-sef le cere proprietarilor de caini sa profite de campaniile gratuite organizate de municipalitate, pentru a-si inregistra si steriliza animalele.

“Un motiv in plus pentru care Primaria Municipiului Braila intensifica in aceasta perioada actiunile de informare a populatiei il reprezinta faptul ca termenul limita stabilit de lege pentru sterilizarea si inregistrarea cainilor de rasa comuna si a metisilor acestora a fost 1 ianuarie 2015, iar numarul solicitarilor de capturare a cainilor de pe domeniul public ( scoli, piete, zone de agrement) este tot mai mare. In acelasi timp, s-a stabilit ca 1 mai 2015 sa reprezinte data limita la care vor incepe  verificarile si aplicarea sanctiunilor pentru nerespectarea prevederilor legale privind detinerea cainilor.

Apelul nostru se adreseaza tuturor locuitorilor municipiului Braila de a respecta una din principalele obligatii legale, respectiv sterilizarea cainilor de rasa comuna, beneficiind in acest sens, in mod gratuit, de serviciile medicilor Asociatiei Dog Rescue Romanian. Este bine cunoscut faptul ca lipsa controlului inmultirii cainilor din gospodariile populatiei constituie principala sursa de crestere a numarului de caini abandonati pe strazi. Facem cunoscut ca institutiile cu responsabilitati in gestionarea acestor activitati vor aplica cu rigurozitate masurile de sanctionare, in cazul nerespectarii legislatiei in domeniu. Sanctiunile pentru nerespectarea reglementarilor privind identificarea prin microcipare si inregistrarea acestora in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan sunt intre 2.000 si 5.000 lei, iar pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna sau metisii acestora, intre 5.000 si 10.000 lei, conform prevederilor legale”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.