Directorul APT Brăila, Meluța Drăguț: „Cred că domnul Canciu n-a mai fost în Piața Săracă de un an, dacă spune că arată dezolant. Am investit 2,5 miliarde lei vechi în modernizarea acelei piețe. Mă miră ce poate să spună omul ăsta…”

Directorul SC Administrația Piețelor și Târgurilor (APT) Brăila, Meluța Drăguț, crede că secretarul de stat Cătălin Canciu, președinte al Organizației Municipale a PNL Brăila, n-a mai fost prin Piața Săracă de cel puțin un an de zile, dacă susține că aceasta arată jalnic și că n-a fost niciodată modernizată.

Drăguț răspunde în acest fel criticilor lansate astăzi de Canciu, care a afirmat că „atmosfera din Piața Săracă este una dezolantă: tarabe ruginite, cu vopsea scorojită care abia dacă se mai cunoaște, copertine vechi de zeci de ani, măcinate de ploi și vânt”.

Șefa ATP a replicat: „Acest domn nu a mai fost în Piața Săracă de un an, pentru că eu anul trecut am modernizat Piața Săracă, am investit 2,5 miliarde lei vechi. Am schimbat acoperișul la toate clădirile pe care le am acolo, pereții au fost toți reparați și zugrăviți, copertina este refăcută, vopsită, pavimentul este nou și dintre tarabe, au mai rămas doar 20 din tablă, care sunt bune, în ideea că este posibil ca cei la Apollo vor veni în Piața Săracă, dacă se modernizează acel pod. Lor n-o să le trebuiască tarabe din fibră, ei mi-au cerut să le păstrez acele tarabe așa cum sunt.

Nu știu când a fost acest domn în Piața Săracă. Pe mine mă miră acest om, că poate să spună asemenea lucruri”.

Drăguț l-a contrazis pe liberal și în ceea ce privește afirmația acestuia că tarifele percepute pentru închirierea unei tarabe în Piața Săracă (clasificată ca fiind în zona B) sunt cele mai mari chiar decât cele Piața Centrală și Piața Concordia (clasificate ca fiind în Zona A).

„Dumnealui poate s-a uitat la tarifele care au fost acum 3 ani. Noi avem tarabe mici, mijlocii și mari. Și este diferență de preț între taraba mică, mijlocie și mare. Acum, dacă iei o tarabă mare din Piața Săracă și o compari cu o tarabă mică din Piața Concordia, numai ca s-o faci praf pe doamna Drăguț… asta e!

Și să știți că noi n-am mărit tarifele de ani de zile, doar le-am actualizat cu inflația, așa cum am făcut și anul acesta”.

Cât privește declarația lui Canciu că „singura grijă a directorului Meluța Drăguț este să încaseze lunar salariul de peste 10.000 lei și să răspundă comenzilor PSD”, șefa APT a răspuns: „Declarația mea de avere și de interese este publică, se poate avedea acolo ce salariu am – și e același din 2016. Eu primesc o sumă netă care este sub 10.000 lei.

În rest… ce comandă să-mi dea PSD, ce să-mi spună PSD-ul? Să construiesc și să fie totul modern și bun, că e piața cetățenilor, nu a clasei politice”.

Meluța Drăguț a mai răspuns și comentariului lui Canciu potrivit căruia „în urmă cu câțiva ani, pe când conducea Cantina săracilor, a fost prinsă «ciugulind» din mâncarea sărmanilor”: „Eu eram în concediu medical cu soțul meu la București, când li s-a făcut control salariaților. Au prins câțiva salariați cu niște alimente în valoare de 70 de lei. Eu nu am avut niciodată dosar penal sau ceva de genul ăsta, se poate verifica. Mie mi s-a desfăcut contractul de muncă în concediul meu medical”.