Directorul CCIA Brăila admite că s-au făcut lucrări la gardul și în curtea instituției fără avizul Direcției pentru Cultură, însă spune că se fac demersuri pentru intrarea în legalitate: „A fost o situație de urgență”

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila admite că a pus pavele noi în curtea instituției și a dărâmat gardul care împrejmuia curtea fără a avea avizul de la Direcția pentru Cultură și Culte pentru aceste lucrări, dar spune că sunt în curs demersurile pentru obținerea tuturor avizelor impuse de lege.

Informația cu privire la faptul că cei de la CCIA Brăila au făcut lucrări la sediul aflat în situl istoric fără avizul Direcției pentru Cultură și Culte – aviz fără de care, potrivit legii, nu trebuie realizate niciun fel de lucrări de acest gen – a fost dată publicității de Cătălin Chivu (elcomandantepress.ro).

Președintele CCIA, Ștefan Fusea și directorul Marian Ghionu admit că s-a dărâmat vechiul gard și s-au pus pavele în curte fără avizul amintit, însă spun că era vorba despre o situație de urgență și de aceea nu au mai așteptat să obțină documentul respectiv. Ei au dat asigurări că în paralel cu executarea acestor lucrări, s-a lucrat și la documentația necesară și urmează să se obțină și avizul de la Direcția pentru Cultură.

Marian Ghionu ne-a declarat astăzi: „Acolo a fost o situație de urgență, în sensul că după ce am intervenit și am îndepărtat iedera, am constatat – și avem în probe în acest sens și o să le prezentăm – că gardul era rupt. Aici avem foarte mulți copii care sar gardul și atunci am luat decizia de a tăia gardul, pentru a securiza zona. Acesta era un pericol pentru mașinile parcate în zonă, pentru persoanele din zonă. Iar din punct de vedere legal, da, vom urma toate căile legale pentru a rezolva chestiunea.

Legat de pavele, aici au existat niște garaje care la un moment dat au fost înlăturate, avem demersurile făcute pentru a intra în legalitate, avem toate actele necesare. Procesul este de durată și în urma eliminării acelor garaje am intervenit și asupra curții, pentru că dacă mergem la subsol o să vedeți pereții uzi, care afectează foarte grav acest monument istoric. Ca să protejezi un monument istoric la un moment dat trebuie să iei niște decizii și am luat aceste decizii”.

Cât despre faptul că potrivit legii, lucrările trebuie executate după ce s-au obținut avizele necesare, nu înainte, Ghionu a spus: „Da, lucrările de reabilitare, conform legii, lucrări de reconstituire. Aici noi vorbim de intervenții de urgență”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns