Directorul Costin Croitoru: Dificultatea principală pe care o resimt este aceea de a schimba optica brăilenilor în ceea ce privește Muzeul și optica colegilor mei în ceea ce privește felul în care ne raportăm la brăileni

Directorul interimar al Muzeului Brăilei, Costin Croitoru, pare decis să scoată instituția amintită din ceea ce a fost perceput în ultimii ani ca un gen de „izolare”, ca urmare a relațiilor tensionate ale fostului manager Ionel Cândea cu conducerea CJ, dar și a modului în care acesta din urmă înțelegea să-i trateze pe cei pe care îi considera ca fiind sub nivelul său intelectual.

Croitoru a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că funcția pe care o ocupă este o provocare și că „îi plac provocările”: „În caz că cineva a simțit, așa, că Muzeul este izolat, vă spun că nu este. Avem o grămadă de prieteni și în interior, și în exterior și oameni care vor să participe de la actul cultutral, la actul muzeal, la cercetarea științifică.

Dificultatea principală pe care o resimt este aceea de a schimba cumva optica brăilenilor în ceea ce privește Muzeul și optica colegilor mei în ceea ce privește felul în care ne raportăm la brăileni”.

În contextul în care există informații că ar fi unii angajați ai instituției care i-au rămas loiali fostului manager Ionel Cândea și își propun să „îi pună bețe în roate” noului director, l-am întrebat pe Croitoru dacă s-a confruntat până acum astfel de situații.

Acesta a spus: „Niciodată. Suntem o echipă și vom trece peste orice fel de asperitate. Nu există loialitate decât pentru actul cultural”.

Dat fiind că la momentul numirii lui Croitoru în funcția de director interimar au fost persoane care au comentat că acesta nu are experiență în managementul unei instituții culturale, l-am întrebat pe Croitoru dacă resimte ca pe o dificultate lipsa de experiență în ceea ce înseamnă a conduce un muzeu.

Acesta a răspuns: „Nu este o dificultate, pentru că sunt înconjurat de o echipă, iar în ceea ce privește strict partea de administrație am un sprijin extraordinar în ceea ce înseamnă ordonatorul principal de credite. Am găsit sprijin în tot ceea ce am solicitat, pe partea administrativă.

În ceea ce privește partea culturală, partea științifică, partea de activități efective, cred că experiența o puteți deduce din ceea ce înseamnă CV-ul meu. Evident, sunt foarte multe de învățat”.