Directorul Croitoru: În prezent finanțarea pentru Editura „Istros” este zero, dar dacă vin cu o propunere bine fundamentată, nu cred că va fi refuzată finanțarea editării acelei cărți

Directorul interimar al Muzeului Brăilei „Carol I”, Costin Croitoru, este de părere că este necesar să se facă unele schimbări în ceea ce privește selecția cărților ce vor fi scoase la Editura „Istros”.

În condițiile în care în ultimii ani, cât Muzeul Brăilei a fost condus de managerul Ionel Cândea, Editura „Istros” a adunat pe stoc cărți de circa 9 miliarde lei vechi, l-am întrebat pe noul director ce viziune are în privința modului în care va funcționa Editura „ Istros” de acum înainte.

„În ceea ce mă privește, Editura trebuie să rămână, este un brand al Brăilei și al Muzeului Brăilei. Dacă aveți curiozitatea să mergeți cel puțin în România, este foarte vizibilă, pentru că este o editură acreditată.

Dacă mă întrebați personal, aș încerca să vin cu ceea ce înseamnă un aport sporit de atenție pe patrimoniul brăilean. Dau un exemplu: în momentul acesta, din diverse motive, ceea ce înseamnă finanțare de la ordonatorul principal de credite (Consiliul Județean Brăila – n.r.) pentru Editură este zero. Dar eu exprim public încrederea că dacă aș veni către Municipalitate sau către CJ cu un proiect, de exemplu un album de descoperiri arheologice de la Chiscani, nu cred că cineva va refuza finanțarea. Deci discutând foarte bine și trecând prin toate furcile caudine, Consiliu de Administrație și apoi să ajungă la CJ o propunere bine fundamentată, nu cred că vă fi refuzată pentru finanțare, mai ales dacă are relevanță pentru Brăila, în primul rând”.