Directorul CSM Brăila, Anamaria Necoară: „Înotul la Brăila nu trebuie să dispară! Din respect pentru ceea ce au făcut Camelia Potec și Diana Mocanu, nu trebuie să dispară”
„Înotul la Brăila nu trebuie să dispară! Din respect pentru ceea ce au făcut Camelia Potec și Diana Mocanu” – este declarația făcută astăzi de directorul CSM Brăila, Anamaria Necoară. Ea consideră că există un pericol real ca Brăila să rămână fără sportivi în acest domeniu, în condițiile în care este foarte posibil ca bazinul de înot acoperit al Liceului cu Program Sportiv (LPS) – singurul în care se pot face antrenamente adecvate pentru performanță – să nu mai funcționeze, din cauza stării avansate de degradare. Mai mult, nu sunt semne că în viitorul apropiat Municipalitatea ar intenționa să se ocupe de reabilitarea bazinului acoperit, iar varianta de a se aștepta o finanțare europeană pentru un proiect de acest tip ar presupune ani de zile în care bazinul acoperit să rămână închis, iar sportivii să nu aibă unde să se antreneze.
Necoară a făcut o serie de comentarii și în ceea ce privește situația bazinului olimpic de la Brăila, la care de 11 ani se tot lucrează (de fapt, mai mult se stă) și încă nu se știe când se va termina: „Eu când mă duceam la tata la rugby, la meciuri, vizavi bălteau broaște. S-a știut dintotdeauna că zona aia e cu probleme. Nu știu ce de s-a ales neapărat zona aia…”.
În ceea ce privește baza sportivă a CSM Brăila, Anamaria Necoară a comentat că la momentul la care s-a construit clădirea, s-a lucrat cum trebuie și de aceea aceasta încă rezistă și oferă condiții destul de bune de antrenament, comparativ cu alte cluburi sportive din țară: „Complexul ăsta este așa de 40-50 de ani. E o bucurie pentru noi că a fost făcut atunci la o calitate bună și a ținut. În același timp, toți vin din urmă cu noi săli, pe structuri metalice”.
Directorul CSM consideră a fi o greșeală faptul că multe dintre bazele sportive care se construiesc sau se modernizează în prezent în țară vizează un singur sport, în loc să fie amenajate în așa fel, încât să poată beneficia de ele mai multe sporturi: „Exact cum au făcut și Arena națională. Nu poți să o numești Arena națională, atât timp cât se joacă numai fotbal acolo. Arena națională înseamnă că e pentru toate sporturile.
Suntem într-o țară în care ducem lipsă de baze sportive și ele se fac doar pentru un anumit sport, asta este problema. Când construiești un stadion de fotbal… faci stadionul de fotbal Progresul (din municipiul Brăila – n.r.); de ce-l faci numai de fotbal? M-am dus și am vorbit: «De ce nu puneți în jurul terenului de fotbal trei culoare de cauciuc? Ar ține și curățenie, că sportivii nu ar mai intra cu ghetele de pe pământ pe gazonul sintetic și sportivii ar putea alerga și pe cauciuc». Nu se face, se face teren de fotbal și atât…”.