Directorul Enea: As pune postarea prof. Lupu seama unui temperament vulcanic, de artist, care pe moment s-a inflamat

55

Directorul Liceului de Arta “Hariclea Darclee” din Braila, Neculai Enea,  a anuntat ca in aceasta dupa-amiaza are loc sedinta Consiliului profesoral al unitatii amintite, in care, printre alte probleme, se va discuta si  despre cazul profesorului Stefan Lupu, care propunea, intr-o postare pe un site de socializare, ca profesorii sa aiba dreptul sa vina cu arme la scoala, daca elevii au dreptul sa vina cu telefoane mobile. Neculai Enea a declarat ca personal, a avut o discutie cu profesorul Lupu, iar acesta i-a explicat ca n-a facut decat sa-i dea replica unui alt dascal, ce exprima intr-un articol niste opinii legate de drepturile elevilor. Directorul Liceului de Arta a precizat ca ceea ce a scris Stefan Lupu in acea postare sunt parerile sale personale si nu au legatura in niciun fel cu unitatea de invatamant unde acesta preda: “Vreau sa va spun ca nici activitatea lui de pana acum si nici situatia disciplinara din unitatea noastra de invatamant nu reclama astfel de masuri. Dumnealui a spus ca a vrut sa dea o replica, dar ca nu a pus ghilimelele de rigoare unde trebuie. Noi vom analiza situatia intr-un consiliu profesoral si vom vedea in ce masura mesajul postat de domnul profesor afecteaza imaginea scolii”.

In opinia directorului Enea, mesajul amintit afecteaza clar imaginea liceului, care este “o unitate de elita a Brailei, cu copii selcetati, cuminti” si nicidecum una in care profesorii sa aiba nevoie sa se apere de copii in vreun fel.

Directorul a mai spus ca in ceea ce priveste mesajul profesorului Lupu, “l-ar pune pe seama unui temperament vulcanic, de artist, care pe moment s-a inflamat si imediat si-a dat seama ca situatia s-a inflamat exagerat de mult. Regreta, pur si simplu asa i-a venit in momentul respectiv”.

Neculai Enea a mai precizat ca sanctiunile ce vor fi hotarate de Comisia de Etica pot fi unele disciplinare sau administrative, “dar simplu fapt de a fi citat in fata comisiei de etica este o foarte mare sanctiune”.

Amintim ca profesorul Stefan Lupu a scris pe o retea de socializare ca daca elevii cer dreptul sa vina la scoala cu telefoane mobile, atunci cere si el dreptul profesorului de a purta arma in scoala, pentru <<a-l impusca pe „elevul” care refuza predarea gadget-ului, ori se exprima injurios, indiferent de subiect, ori altele asemenea!>>.