DIRECTORUL IONEL DUMA: ÎN ULTIMUL AN ÎN ZONA LIBERĂ BRĂILA AU FOST ATRAȘI 12 NOI INVESTITORI, CE AU CONCESIONAT CIRCA 17 HECTARE

“În perioada 2019 – 2020, în Zona Liberă Brăila au fost atrași 12 noi investitori, ce au concesionat o suprafață de teren de aproximativ 17 hectare” – este declarația directorului Regiei Autonome “Adminstrația Zona Liberă” Brăila, Ionel Duma.

Acesta a prezentat în cadrul unei conferințe de presă investițiile atrase în ultimul an în Zona Liberă Brăila: „După cum știți, Regia Autonomă are în administrare 4 perimetre și însumează o suprafață de aproximativ 111 ha, suprafață pe care funcționează 36 de societăți comerciale, ce au în total peste 4.025 de angajați.

Perimetrul 4 este situat în zona Trecere bac către Tulcea, are aproximativ  4 hectare și este concesionat în momentul de față de «Petrom».

Perimetrul 3 este situat în zona Portului Brăila, are o suprafață de 7,3 ha și în ultimul an au fost concesionați aproximativ 3000 mp către 4 societăți comerciale. Cea mai reprezentativă dintre aceste societăți este «Nuova Trefo», care realizează produse din sârmă.

Perimetrul 1 este situat în zona Trecere bac către Tulcea și are o suprafață de 67,5 ha. Cea mai mare societate din acest perimetru este «Romanel International», care se ocupă cu operațiuni portuare în domeniul mărfurilor de import și export.  În anii 2019 și 2020 în acest perimetru a fost concesionată o suprafață de aproximativ 60.000 mp către mai multe societăți cum ar fi «Balkan Geda Cement», «VP Cereale BZ», «Ezean Grain» și altele.

Perimetrul 2 este situat la intrarea în Brăila dinspre Slobozia și are o suprafață de 33 ha. Cele mai reprezentative societăți din acest perimetru până în prezent sunt «Mistral Confezioni» și «Yazaki». În anul 2020 din acest perimetru au fost concesionați aproximativ 10.000 mp către mai multe firme gen «Prepdro Farm», «Arsk Nets», «Cheleș Georgian» și altele”.

Precizăm că cel mai recent contract semnat de conducerea Zonei Libere Brăila vizează concesionarea unui teren de 11 ha în Perimetrul 2, pentru realizarea unui parc industrial.