DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN BRĂILA: PERSONALUL MEDICAL ESTE EPUIZAT – ȘI DE-ABIA ESTE ÎNCEPUTUL. SUNT FOARTE MULȚI OAMENI DE VĂZUT, IAR NOI SUNTEM PUȚINI
„Spitalul Județean Brăila are tot ce este necesar, tot ce impune Ministerul Sănătății, atât pentru protecția personalului medical, cât și pentru protecția pacienților” – este asigurarea dată astăzi de directorul medical al instituției amintite, Alina Neacșu.
Declarația acesteia vine după ce ieri, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a dat publicității un comunicat prin care afirma ca „Spitalul Județean Brăila este nepregătit pentru lupta cu coronavirusul” și că „la acest moment, Spitalul Județean nu deține suficiente măști, dezinfectant, mănuși și lenjerie de pat de unică folosință”, liberalul vorbind despre „un amestec de incompetență și neglijență criminală”.
Dr. Neacșu a mai spus ca „personalul medical este epuizat – și de-abia este începutul. Sunt foarte multe prezentări, sunt foarte mulți oameni de văzut, noi suntem puțini, așa cum bine știți, dar avem tot ce ne trebuie ca să funcționăm în condiții de siguranță”.
Directorul medical a subliniat că în județul Brăila nu există niciun bolnav de coronavirus: „Pacienta despre care s-a vorbit aseară are buletin de Brăila, însă a fost investigată și confirmată la București”.
Dr. Neacșu spune că se trimit raportări zilnic Ministerului Sănătății cu privire la evoluția situației din județ în ceea ce privește subiectul coronavirus și că se respectă cu strictețe procedurile transmise de minister.
Aceasta a fost întrebată dacă este adevărat că ieri, o persoană suspectă de coronavirus sau care a avut contact cu oameni ce au venit din zone în care erau cazuri de îmbolnaviri cu coronavirus a fost adusă cu ambulanța, după care s-a plimbat pe holurile spitalului fără a se lua niciun fel de măsuri de protejare a celorlalți bolnavi aflați la UPU.
Dr. Neacșu a spus că nu crede că s-a întâmplat așa ceva, în ciuda asigurărilor date de ziariști că exact așa s-a întâmplat. Ea a precizat însă că în prezent, la triaj „se reorganizează o cameră, ca să diferențiem exact pacienții cu afecțiuni respiratorii; deja se văruiește o cameră unde va fi un alt asistent care va tria la intrare pacientul cu afecțiuni respiratorii”. Deocamdată, la triaj există un chestionar „foarte lung” pe care îl completează pacienții care se prezintă la UPU pentru afecțiuni respiratorii și în baza căruia personalul medical stabilește dacă persoana în cauză se încadrează la categoria de suspect de coronavirus sau nu.
Mai multe detalii pe această temă aici:
Comment
Constanta Valcu
18/03/2020
Nu credeti ca trebuia sa aveti deja pregatit un etaj din spital pentru viitorii pacienti posibili purtatori de coronavirus?