DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN BRĂILA: NICIO PERSOANĂ DIN ECHIPA MEDICALĂ NU PLEACĂ ÎN CONCEDIU FĂRĂ MOTIVE BINE ÎNTEMEIATE. E O SITUAȚIE FĂRĂ PRECEDENT; EU, ÎN CARIERA MEA DE MEDIC, NU AM MAI ÎNTÂLNIT AȘA CEVA

În condițiile evoluției alarmante a situației în ceea ce privește epidemia de coronavirus, angajații care fac parte din echipa medicală a Spitalului Județean Brăila nu mai primesc concedii decât în situații speciale, fiindcă personalul este insuficient și abia face față numărului mare de prezentări.

Anunțul a fost făcut astăzi de directorul medical al Spitalului Județean, dr. Alina Neacșu, fiindcă managerul unității, dr. Delia Râșnoveanu, a plecat zilele trecute la un  congres in Serbia; acesta s-a anulat in cauza coronavirusului, iar Râșnoveanu a revenit astăzi în țară, iar de mâine va veni la serviciu.

Dr. Neacșu a declarat: „Le-am transmis tuturor șefilor de secții, de compartimente: nimeni nu pleacă din spital decât pe motive bine întemeiate – deces, boală, naștere, căsătorie. Suntem într-o situație care este poate fără precedent; eu, personal, în cariera mea de medic nu am mai întâlnit așa ceva. Consider că e nevoie de un efort reunit al întregii echipe.

Echipa medicală este formată din 33 de șefi de secții și compartimente și din 178 de doctori pe care aproape ca i-am contactat pe fiecare, explicându-le fiecăruia ce trebuie să facă și mai presus de orice, ce nu trebuie să facă.

Deci echipa medicală, în mod special șefii de secție, de compartimente, din punctul meu de vedere, nu au aprobare pentru plecare în concediu în această perioadă. Este o situație fără precedent, în care dacă nu suntem uniți, ca să putem să luptăm împreună, nu putem izbândi”.