DIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI JUDEȚEAN BRĂILA: S-AU LIMITAT INTERNĂRILE PENTRU BOLI CRONICE ȘI S-AU DECALAT INTERVENȚIILE CHIRURGICALE LA ACESTE AFECȚIUNI. ÎN ULTIMA PERIOADĂ S-A REDUS NUMĂRUL CELOR CARE VIN LA UPU

Directorul medical al Spitalului Județean Brăila, dr. Alina Neacșu, cere cetățenilor care au probleme de sănătate ca în măsura în care este posibil, să nu se mai deplaseze la spital pentru a-și face programări, ci să apeleze la mijloacele alternative care pot fi folosite în acest scop. În contextul pandemiei de coronavirus, în care se iau măsuri severe de protejare a populației și a personalului medical, dr. Neacșu spune că este spre binele tuturor că programările să se facă online sau prin telefon.

Ea a cerut ajutorul presei, pentru a informa populația în acest sens: „Eu am o foarte mare rugăminte: hai să informăm populația. Deci eu informez populația ca Spitalul Județean are ce-i trebuie, ce-mi spune ministerul; voi, la rândul vostru, vă rog, învățați populația să respecte regulile impuse. Învățați populația să asculte de personalul medical. Învățați populația să evite programările prin prezență directă în ambulatoriul de specialitate. Am afișat număr de telefon, site pe care se pot programa. Deci totul e afișat la intrare.

Este extraordinar de greu în zilele de luni, în ambulatoriul de specialitate se strâng un număr infinit de persoane; este imposibil să-i ordonezi. Chiar dacă îi disciplinezi să intre un număr  limitat înăuntru, cei de afară se strâng toți în fața ușii”.

Directorul medical a mai spus ca suprinzător, în această perioadă s-a redus numărul bolnavilor care vin la UPU, iar acest lucru ajută mult personalul medical, care nu mai este atât de aglomerat.

De asemenea, dr. Neacșu a precizat că în conformitate cu indicațiile primite de la Ministerul Sănătății, a cerut medicilor să limiteze internările pentru boli cronice și să decaleze intervențiile chirurgicale la afecțiuni cronice, pentru ca medicii să poată să se ocupe de alte cazuri urgente, la nevoie, dar și pentru a exista paturi libere, în caz că apar situații critice.

Întrebată cum se comportă aparținătorii, referitor la interzicerea accesului în spital și dacă paznicii s-au confruntat cu situații deosebite în ultima perioadă, Alina Neacșu a spus că „ în fiecare zi sunt situații deosebite”.

Mai multe detalii pe această temă aici: