Directorul Poliției Locale Brăila, despre polițiștii locali care au dat în judecată instituția amintită: „Pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale lucrate noi dăm zile libere. Nu se plătesc dublu”

Surse din Poliția Locală Brăila ne-au declarat că circa 20 polițiști locali au dat în judecată instituția amintită, acuzând faptul că din 2018 nu au primit banii la care aveau dreptul, pentru sâmbetele, duminicile și sărbătorile legale în care au lucrat.

Contactat telefonic, directorul executiv al Poliției Locale Brăila, Georgică Tănase, ne-a declarat că există pe rol mai multe procese pe această temă și că este vorba despre o neînțelegere a legislației: „Noi lucrăm după prevederile Codului Administrativ, iar timpul lucrat se compensează cu libere. Nu putem să plătim zilele de sâmbătă și duminică sau sărbătorile legale așa cum plătește Poliția națională, care are un alt sistem de salarizare. Ei probabil plătesc dublu sâmbetele și duminicile, dar la noi, la bugetari, nu putem să facem asta. Codul Administrativ nu prevede așa ceva”.

Întrebat dacă polițiștii respectivi au primit zilele libere aferente sâmbetelor, duminicilor și sărbătorilor legale în care au lucrat, Tănase ne-a spus: „Bineînțeles! Aici vorbim despre solicitarea unor drepturi care nu sunt conforme cu legislația noastră. Armata, Jandarmeria, Poliția națională au un alt sistem de salarizare, să nu le confundăm. Noi, polițiștii locali, suntem asimilați cu aparatul administrativ al Primăriei. Nu putem să-i salarizăm pe angajații noștri altfel decât prevede Codul Administrativ.

Este un curent cu sindicatele,  care vor să mai obțină niște drepturi, dar astea se obțin printr-o inițiativă legislativă, printr-o modificare a legislației existente, nu că așa vor ei.

Sunt mai multe procese, s-au luat după sindicatele din țară. S-au dat soluții și în țară și au pierdut, fiindcă salarizarea e foarte clar definită în Codul Administrativ”.