Directorul Rîndunică: „Fosta Policlinică de copii a trecut în administrarea Ministerului Muncii, care a decis să continue lucrările de reabilitare a clădirii. Când va fi gata, ne dorim să mutăm acolo sediul Casei Județene de Pensii”

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila, Marius Adrian Rîndunică, este optimist cu privire la șansele finalizării lucrărilor la imobilul în care a funcționat fosta Policlinică de copii, care a devenit ulterior proprietatea CJP.

Fosta Policlinică de copii, situată în Calea Călărașilor nr. 14, cu o suprafață totală de 3.600 de metri pătrați, a fost construită în perioada 1935-1937. La scurt timp după Revoluție Policlinica a fost închisă, iar în 2004 Casa de Pensii Brăila a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra clădirii. Imobilul a intrat în reabilitare în urmă cu mai mulți ani, dar lucrările s-au blocat din lipsă de bani și nici până acum nu s-au mai finalizat.

Întrebat despre soarta clădirii, Rîndunică a declarat că CJP nu avea nicio posibilitate să acopere financiar finalizarea lucrărilor și de aceea s-a găsit o soluție: clădirea a trecut în proprietatea statului și administrarea Ministerului Muncii, care are fondurile necesare pentru terminarea reabilitării.

„În 2016 s-a terminat o etapă a reabilitării. Având în vedere că această clădire se afla în proprietatea Casei Județene de Pensii Brăila, nu am fi reușit să continuăm reabilitarea, deoarece potrivit legii nu puteam să o facem decât din venituri proprii, iar CJP nu are venituri proprii. De aceea am decis să transferăm această clădire către minister, pentru a se putea aloca fonduri pentru continuarea investiției.

Acum ne aflăm în faza în care această clădire a ajuns în proprietatea statului și în administrarea Ministerului Muncii, în baza unei hotărâri de Guvern, iar ministerul a decis să continue lucrările. Probabil că până la sfârșitul lui iulie sau august se va reuși atât reabilitarea curții, cât și a clădirii. Imobilul nu are probleme legate de structură, ci este vorba doar de chestiuni de igienizare și o reabilitare minimă. Curtea însă trebuie refăcută complet și aici va fi mai mult de lucru.

În plus, vom avea nevoie de încălzire în această clădire, iar asta se va rezolva în a doua etapă. Vom încerca să avem o discuție cu Ministerul Muncii, pentru ca după finalizarea reabilitării să prindem în buget și partea de asigurare a încălzirii”, a explicat directorul CJP Brăila.

Rîndunică a mai precizat că după ce clădirea va deveni complet funcțională, în principiu, ideea este ca la parter și la etajul I să se mute CJP, iar restul spațiului ar putea fi folosit de o altă instituție deconcentrată.