Doamne, implineste-i ruga lui Nazare! Ca ruga lui e si ruga noastra!

NAZARE-OCHI-SPRE-CER-2-1024x576

Avand in vedere experientele (dureroase) din ultimele doua decenii, unii dintre braileni spun ca s-au saturat de parasutati (ca sa nu spun parasute politice) aruncati de la centru pe unde se nimereste, in tara, numai sa aterizeze in conditii de siguranta in fotolii de senatori sau deputati. De mai bine de 20 de ani, Braila are parte de diversi indivizi care se scobesc in trecutul mai mult sau mai putin indepartat, ca sa-si gaseasca o cat de vaga legatura cu judetul nostru, pe care sa poata sa o speculeze in interes politic. Care mai de care si-a amintit de o vreo ruda vie sau moarta, pe care o iubea de nu mai putea, de vreo scoala de unde a chiulit cand era mic, de vreun gard pe care l-a sarit cand era mai mare – pe scurt, orice ar putea declansa duioase aduceri aminte despre Braila si ar putea evidentia o legatura de suflet pe care au purtat-o tot timpul cu ei si care la momentul alegerilor a declansat o explozie de interes pentru binele Brailei. Indivizi care bat drumul judetului in campanie, pentru a se infatisa organizatiilor obligate sa ii puna pe locuri eligibile pe lista – ca acesti colegi din teritoriu macar sa stie cum arata aia care le-au fost bagati pe gat cu forta -, mai vin de cateva ori dupa ce sunt alesi, de amorul artei, dupa care isi vad de treburile si amorurile lor personale si-si incaseaza linistiti indemnizatiile de parlamentari.

Ultimii doi impatimiti subit, inainte de alegeri, de binele Brailei, au fost PSD-istul Cristian Rizea ( care are la activ mai multe „patimi” din astea pentru Braila, el fiind cunoscut, de altfel, ca un barbat capabil sa „sustina” mai multe patimi concomitent) si PDL-istul Alexandru Nazare, cel care fost uns si presedinte al organizatiei judetene.

In cazul lui Rizea, mandatul de deputat in circumscriptia respectiva a fost obtinut atat de usor de PSD, incat daca in locul lui era o mana de balegar – facem aceasta comparatie pentru ca el a fost ales la tara, iar in sate, balegarul este un  ingrasamant natural pretios, indispensabil in procesul de obtinere a unor recolte bogate si sanatoase. Cu alte cuvinte, balegarul este una dintre valorile  de top, in ochii satenilor -, iar aceasta era plimbata prin circumscriptia lui, invelita intr-un afis electoral, acea mana de balegar era aleasa parlamentar.

In cazul lui Nazare a fost mai greu sa reuseasca sa fie ales, a fost nevoie de negocieri cu unii care era necesar s-o lase mai moale, ca sa ii iasa lui Nazare mai tare (procentul), dar intr-un final fericit, a iesit si el deputat de mana a doua. Adica nu mana de balegar, cealalta…

De Cristian Rizea am scapat cu ajutorul lui Dumnezeu, ca am aruncat mana de balegar in curtea unei organizatii PSD din capitala, unde era nevoie de ingrasamant natural, pentru a revigora  recolta politica.

Acum, mai nou, avem confirmarea din surse autorizate ca si Nazare vrea sa plece din Braila si isi cauta de cateva luni culcus prin Bucuresti.  Si ne gandim ca daca el a fost precupat trei ani de interesele Brailei si s-a rugat de unul si de altul de prin ministere sau de pe la Guvern, ca sa promoveze acte legislative in beneficiul nostru, ar fi frumos sa ne rugam si noi pentru binele lui. Care, implicit, este si binele nostru.

Si noi n-o sa ne rugam la cei care sunt mari vremelnic, fiindca am constatat ca mai-marii zilei se schimba atat de repede, ca nu apuca sa-si onoreze promisiunile. Noi, daca am aflat ca Alexandru Nazare isi doreste cu ardoare sa plece din Braila, o sa ne rugam de Cel Mare, Mare de tot: Doamne, implineste-i ruga lui Nazare! Ca ruga lui e si ruga noastra!