DOBRE: DE CE NU S-A FACUT ZONA METROPOLITANA INTRE BRAILA SI GALATI? CRED CA E MAI MULTA PROSTIE DECAT ORGOLII

“Eu cred ca e mai multa prostie decat orgolii”. Este raspunsul galateanului Victor Paul Dobre, vicepresedinte PNL, responsabil pe Regiunea Sud-Est, cand a fost intrebat in legatura cu motivul pentru care inca nu s-a infiintat zona metropolitana intre orasele Braila si Galati.

Dobre a participat astazi la o conferinta de presa organizata de PNL Braila si a facut aceste comentarii in contextul in care zilele trecute, 8 organizatii din cele doua orase au semnat Protocolul “Dunarea de Jos”, care isi propune sustinerea infiintarii zonei metropolitane.

L-am intrebat pe liderul liberal cum isi explica faptul ca desi dupa alegerile din 2016, noii sefi administrativi din Braila si Galati au declarat ca sunt hotarati sa lase deoparte orice neintelegeri si orgolii si sa infiinteze aceasta zona metropolitana cat mai repede, deocamdata nu s-a intamplat nimic.

“E vorba tot de orgolii?”, l-am intrebat pe Dobre.

“Eu cred ca e mai multa prostie decat orgolii”, a fost raspunsul liberalului.

“Din partea ambelor parti, Braila si Galati?”

“Evident!”

Victor Paul Dobre a mai comentat ca tot de prostie a fost vorba si atunci cand s-a pus problema construirii unui spital regional la Galati, cand s-a pus la dispozitia Ministerului Sanatatii un teren viabilizat, s-a facut proiectul, s-au aprobat prin Hotarare de Guvern indicatorii tehnico-econmici si apoi, cand trebuia sa inceapa lucrarile propriu-zise, s-a schimbat guvernul liberal de la vremea respectiva si proiectul a cazut.

“Ce orgolii? Prostie! Pentru ca noi nu avem o frontiera intre noi, domnule; e Siretul, dar avem doua poduri peste el, il trecem usor. Orice loc de munca ce se creeaza intr-o parte e benefic si pentru partea cealalta!”, a concluzionat liberalul.