Dobrescu (PNL): E bine ca Spitalul Județean să fie dotat cu aparatură medicală modernă, cu condiția ca brăilenii să beneficieze de această aparatură, nu să rămână depozitată prin diverse magazii

Liberalul Florin Dobrescu, fost prefect al județului Brăila, consideră că este oportun să se aloce fonduri de la bugetul județean pentru achiziționarea de aparatură medical modernă destinată Spitalului Județean de Urgență, însă este necesar ca această aparatură să fie folosită pentru tratarea pacienților.

Dobrescu a vorbit într-o conferință de presă despre suma alocată în acest an de CJ Brăila Spitalului Judetean și a amintit că și în trecut s-a cumpărat aparatură modernă cu care s-au lăudat cei care conduceau la acel moment Consiliul Județean, dar aparatura respectivă a zăcut în magazie, nefolosită: „Pentru anul acesta au fost alocate 12.544.000 lei lei pentru dotări cu aparatură medicală pe secții, reabilitare și modernizarea stației de alimentare cu energie electrică, dar să nu uităm că aparatură medicală a mai fost achiziționată și în anii anteriori și după cum bine știți a fost depozitată prin diverse magazii, nefiind folosită. Să nu uităm de acel aparat achiziționat în 2001 cu suma de 100.000 dolari ,despre care în 2018 se vorbea că trebuie să fie casat, fără să fi folosit măcar o zi.

Nu spune nimeni că activitatea Spitalului Județean Brăila nu este importantă, din contră, este foarte important pentru toți cetățenii din județul Brăila, este bine să fie dotat cu aparatură medicală, dar în așa fel, încât să beneficieze de această aparatură toți brăilenii.

Un punct pe care domnul președinte al CJ (Iulian Chiriac, PSD – n.r.) uită să-l menționeze este acela că Spitalul Județean, cu cele cinci pavilioane, nu are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu. Singurul pavilion este pavilionul C, acel pavilion care găzduiește secțiile de Boli Infecțioase, care are autorizație din punct de vedere al securității la incendiu.

Secția de Obstetrică-Ginecologie, pavilionul B, are autorizație de securitate la incendiu parțială, nu este autorizată pentru instalația de stingere incendiu.

Pavilionul A, unde avem și secția ATI, la fel, nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu.

Cardiologie-Pediatrie, pavilionul E, cel mai nou dat în folosință, unde funcționează și vestita secție ATI COVID, la fel, nu are autorizație de securitate la incendiu.

Ar trebui să fie o activitate prioritară atât pentru conducerea CJ, cât și pentru conducerea Spitalului Județean Brăila, demararea tuturor activităților necesare în vederea obținerii acestor autorizații de Securitate la incendiu”.

Dobrescu a mai precizat: „Cu excepția secției ATI din pavilionul A, toate celelalte au aviz ISU. Așa cum bine știți, avizul se obține pe baza documentației. Ulterior, după ce se finalizează construcția, după ce se face recepția, se eliberează autorizația ISU”.