Dobrota: Nu putem impune comunelor sa faca activitati culturale, ca sa le finantam proiectele!

P1090066

Consilierul judetean Marius Dobrota (PSD) nu este de acord cu ideea finantarii proiectelor primariilor cu bani de la bugetul CJ Braila numai cu conditia ca acestea sa se oblige sa desfasoare si activitati culturale. In plus, Dobrota nu este de acord nici cu o alta idee lansata de consilierul Marian Capatana, privind implicarea directa a alesilor locali in verificarea stadiului lucrarilor are se fac cu bani de la CJ in localitatile judetului: “Nu are legatura consilierul judetean cu aceste lucrari, pentru ca dupa cum bine stim, contractul de asociere se face intre Consiliul local al orasului sau comunei, si CJ Braila. Astfel, discutam despre o asociere, un contract de finantare intre noi, CJ, si consiliul local, pentru drumuri, spre exemplu. Nu are nicio legatura biblioteca sau cultura cu asta, ca sa discutam despre asa ceva. In primul rand, contractele de asociere sunt facute in baza legii, respecta prevederile in vigoare si nu sunt de acord cu nicio modificare dintre cele propuse de domnul Marian Capatana pentru a fi aduse contractelor.  Ca idee, noi, consilierii, putem sa ne implicam in relatia cu comunele, dar nu de aceasta maniera! Aceste lucruri trebuie discutate, dar deocamdata noi avem niste sume importante de alocat primariilor, sunt foarte bucuros ca am ajuns in acest punct si domnii primari abia asteapta sa se apuce de lucrari. Trebuie sa facem distinctie intre unele si altele!”.

Secretarul judetului, Nicu Filote, la randul sau,  a precizat ca potrivit legii, urmarirea lucrarilor de investitii se face de catre compartimentul de specialitate al CJ.

Fiindca mare parte dintre consilieri au fost de aceeasi parere cu Dobrota, s-a renuntat la propunerea facuta de Marian Capatana si sustinuta de presedintele CJ Viorel Mortu.