Doi elevi brăileni, printre cei recompensați la Festivitatea de premiere a olimpicilor români medaliați în acest an la competițiile internaționale pe discipline școlare

În data de 12 decembrie, la Opera Națională din București a avut loc Festivitatea de premiere a olimpicilor români medaliați în acest an la competițiile internaționale pe discipline școlare. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, iar printre elevii premiați s-au aflat și doi brăileni: Tudor Alexandru Minaev, elev la Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” și Andreea-Ștefania Zaharia, de la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”.

Într-o postare făcută pe pagina de FB a Centrului Județean de Excelență se precizează: „În prezența ministrului Educației, doamna Ligia Deca, pe scena Operei Naționale au fost recompensați 123 de elevi, premiați cu 171 de distincții (medalie de aur absolut, medalii de aur/premiul I, medalii de argint/premiul II, medalii de bronz/premiul III, mențiune) la olimpiadele și concursurile internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori).

În același timp, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit (124), precum și unitățile de învățământ din care provin laureații (70).

Doi elevi din Brăila au urcat pe scena Operei Naționale:

-Minaev Tudor Alexandru, clasa a a X-a, Colegiul Național «Gheorghe Munteanu Murgoci» Brăila, care a obținut Medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie, fiind coordonat de doamna profesoară Novac Simona.

-Zaharia Andreea-Ștefania, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” Brăila, premiul al III-lea la Olimpiada Elenisnmului Internațional, coordonată de doamna profesoară Bardani Kyriaki.

De asemenea, au fost premiate și cele două unități de învățământ, reprezentate de doamnele directoare Mihaela Giurcă, Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” și Simona Doroftei, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”.

(sursă foto – facebook Centrul Județean de Excelență)