Doi jandarmi au intervenit azi în stațiunea Lacu Sărat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în apropierea unei anexe din lemn în care se aflau panouri electrice

Doi jandarmi ai postului din stațiunea Lacu Sărat au intervenit astăzi pentru lichidarea unui incendiu de vegetație izbucnit în apropierea unei anexe din lemn care adăpostea panouri electrice.

Plutonierii adjutanți Adrian Beraru și Daniel Dumitrașcu sunt la a doua intervenție de acest gen, după ce în data de 24 iulie ei s-au aflat în patrula care a intervenit pentru stingerea altui incendiu în stațiune, izbucnit lângă linia de tramvai, în aproapiere de o parcare.

Plt. adj. Beraru Adrian (foto) a povestit cum au intervenit el și colegul său: “Doar ce intrasem în serviciu când am observat focul, aproape de o casă parohială din stațiune. Ne-am dus până acolo să vedem despre ce este vorba, iar bănuiala noastră s-a adeverit, din păcate: izbucnise un incediu de vegetație. Acolo mai erau două femei care au sunat la 112, pentru a cere ajutorul pompierilor. Dar pentru că focul se extindea rapid și exista pericolul de a ajunge până la o anexă din lemn în interiorul căreia se aflau niște panouri electrice, am intervenit cu colegul meu, cu extinctoarele. Ulterior au sosit și pompierii, iar împreună am reușit să stingem incendiul”.

Cei doi jandarmi nu sunt pentru prima dată în atenția opiniei publice, ei remarcându-se și prin alte acțiuni:

*Plt.adj. Dumitrașcu Daniel este jandarmul care, fiind în timpul liber, a prins un individ la scurt timp după ce acesta din urmă sustrăsese geanta unei femei;

*La doar câteva zile distanță, Dumitrașcu a găsit în fanta unui bancomat suma de 2.000 lei neridicată. A predat banii polițiștilor, pentru a fi restituiți posesorului.

*În luna iulie a anului trecut, plt. adj. Adrian Beraru a salvat o femeie vârstnică din apartamentul cuprins de flăcări. Femeia intrase în panică și în loc să se salveze ieșind din casă, încerca să adune cât mai multe bunuri, pentru a le feri de flăcări. Beraru se afla în timpul liber când a intervenit în acest caz.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns