Doinita Ciocan este de azi primarul interimar al Brailei

P1120694

Social-democrata Doinita Ciocan  a fost desemnata astazi, prin votul majoritatii consililerilor locali municipali, sa preia conducerea Municipalitatii brailene, primind atributii de primar, prin votul majoritatii din CLM. Ciocan a fost votata de 17 consilieri, in timp ce alesii liberali si consilierul Ionel Alexandru (PNG) au refuzat sa participe la vot.

Functia de primar a ramas vacanta dupa ce, in data de 5 februarie, prefectul Brailei, Lucian Nicu Olteanu, a emis ordinul de suspendare din functie a lui Aurel Simionescu, ca urmare a arestarii pentru o perioada de 30 de zile a edilului-sef.

Doinita Ciocan isi va exercita atributiile de primar pana la finalul mandatului, adica pana in iunie 2016, sau il va intrerupe mai devreme, in functie de deciziile ulterioare ale instantelor, in procesul lui Simionescu. Deocamdata, zilele acestea este asteptata o sentinta a Curtii de Apel Galati, dupa ce Aurel Simionescu a contestat arestarea sa pentru o perioada de 30 de zile. Cel mai probabil, insa, chiar daca acesta va ramane doar sub control judiciar, este putin probabil ca instanta sa-i permita sa revina la serviciu, astfel incat este de presupus ca Ciocan va conduce municipiul pana la alegerile locale din vara.

Amintim ca primarul Brailei, Aurel Simionescu si consilierul sau, Stoica Anghelescu, fost director economic al Municipalitatii, sunt acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.