Domnule președinte Iulian Chiriac, înțelegi că războiul tău personal cu caricaturistul Costel Pătrășcan te va costa mai mult decât niște bani publici?

Ce înseamnă să ai orgoliul cât casa și bani la dispoziție cu nemiluita, de la bugetul public! Te joci cu banii!

Bine, președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, se joacă și cu banii proprii, dovadă că a investit un miliard de lei vechi în obligațiuni la o casă de jocuri de noroc…

A fost nevoit să renunțe la acele obligațiuni, că nu dădeau bine la imagine în plină perioadă electorală: una, că se înfuria alegătorul trăitor din venitul minim garantat, iubitor de  pomeni sociale, că are PSD-istul șef un miliard de lei disponbil pentru a-l investi și doi, că nu dă bine ca imagine să scoți bani din jocurile de noroc. Acum, că a rezolvat problema și nu mai este necesar să treacă acele obligațiuni în declarația de avere, își ocupă timpul cu alt gen de jocuri, pe banul public: de exemplu, se joacă de-a războiul cu caricaturistul Costel Pătrășcan. O luptă pe care Chiriac o susține cu bani publici, că obrazul politic fin cu cheltuială publică se ține.

Povestea o știu deja toți: Muzeul Brăilei – care funcționează în subordinea Consiliului Județean – a numit o secție nouă „Casa Umorului desenat”, deși denumirea „Casa Umorului” era deja înregistrată la OSIM de Pătrășcan. Caricaturistul a informat Muzeul Brăilei și CJ Brăila că deține deja marca „Muzeul Umorului”, precum și „Casa Umorului” și a cerut celor două instituții să schimbe numele secției respective. Practic, era suficient să se găsească un alt nume și treaba se încheia aici. Dar nu când e vorba despre Iulian Chiriac, care are orgoliul cât casa. Doar n-o să-l pună la punct pe el, ditamai șeful de județ, care își permite să bage un miliard de lei numai la jocurile de noroc, un caricaturist pe care în urmă cu câțiva ani îl prețuia, dar pe acum nu mai dă doi bani!

„Vrei să ne jucăm? Hai să ne jucăm, dacă vrei să-ți încerci norocul cu mine, ditamai investitorul în jocuri de noroc!” și-o fi zis în gândul lui Chiriac.

N-a schimbat numele secției, Pătrășcan a acționat în judecată Consiliul Județean și Muzeul Brăilei și a câștigat în primă instanță.

Din nou, lucrurile se puteau opri aici, dacă Iulian Chiriac decidea să schimbe numele acelei secții. Dar orgoliul lui e prea mare ca să dea înapoi, iar costul continuării acestei lupte penibile nu-l interesează, că plătește din banul public. A decis să meargă mai departe cu procesul în instanță și a căutat alte căi de a-l lovi pe Pătrășcan. Una dintre ele a fost  să ceară directorului Muzeului Brăilei să trimită OSIM o cerere de anulare a mărcii „Casa Umorului”, deținută de caricaturist. Vă spunem așa, în trecere, că OSIM e condus de un PSD-ist.

Înțelegeți care este nivelul de maturitate al lui Iulian Chiriac, ditamai președintele PSD Brăila și CJ Brăila, dacă a ajuns să se căciulească în instanță și pe lângă instanță, să consume bani publici, timp și energie pentru un amărât de nume, „Casa Umorului”, care nici măcar nu-i vreo perlă ligvistică? Înțelegeți ce treburi importante are el ca șef de partid și ca șef al Consiliului Județean Brăila, dacă este dispus să se coboare la asemenea lucruri?

Acum, dacă ne gândim mai bine, având în vedere că la Consiliul Județean cel care face toată treaba și care mânuiește banii este vicepreședintele Ionel Epureanu, iar la partid Chiriac nu este cel care ia deciziile, ci cel care execută ce-i ordonă cel care ia deciziile, putem înțelege de ce are acesta atât de mult timp liber și atâta energie pe care simte nevoia să și-o consume într-un fel. Uneori și-o consumă făcându-i de tot râsul pe propriii primari, alteori și-o consumă căutând noi jocuri interesante în care se se bage și când îi apare ocazia, și-o consumă încercând să-l facă de comandă pe Pătrășcan.

Domnule președinte Iulian Chiriac, înțelegi că acest război – care, în esență, este unul personal –  cu caricaturistul Costel Pătrășcan te va costa mai mult decât niște bani publici? Înțelegi că și dacă vei reuși să-i anulezi marca la OSIM, va fi o victorie care va avea un preț pe care-l vei plăti pe persoană fizică?