Doruleț Iorga, candidat PMP la Senat: În 30 de ani de antreprenoriat am lucrat în exclusivitate cu companii private, pe bugete private, niciodată cu statul roman. Nu am interese ascunse

„Indiferent de rezultatul alegerilor parlamentare, voi rămâne implicat în politică, pentru că știu că fără sprijin politic nu poți să realizezi lucruri în plan economic” – este declarația omului de afaceri Doruleț Iorga, candidatul PMP Brăila la Senat.

Iorga a declarat în cadrul unei conferințe de presă că până de curând, când a intrat în PMP și a decis să candideze la alegerile parlamentare, nu a fost niciodată membru al vreunui partid politic, însă intenționează să meargă înainte pe acest drum și să se implice în politica locală, pentru că dorește să schimbe lucrurile în bine în comunitate: ”Sunt brăilean. Născut, crescut aici. Plecat din Brăila de câțiva ani în București, pentru că natura activității a impus ca prezența mea să fie acolo. Dar în toți anii aceștia, compania pe care o conduc am lăsat-o în Brăila, tocmai datorită oamenilor. Nu m-am rupt niciodată de Brăila.

Și în momentul în care am făcut acest pas (intrarea în politică – n.r.), mi-am asumat și afinitatea aceea sufletească, mi-am asumat că trebuie să fac ceva și pentru orașul ăsta. Și știu că pot!

Da, rămân în continuare în politică, rămân în PMP, rămân în organizația Brăila, chiar dacă nu voi obține acest mandat de senator. Dar asta mă va motiva și mai mult să ating scopurile pentru care lupt. Pentru că știu că fără sprijin politic – și asta o știu din experiență – nu poți să realizezi lucruri în plan economic.

Și nu este vorba despre interese personale. În general, percepția publică e următoarea: dacă un antreprenor are o relație de afaceri cu statul român, se presupune că nu este neapărat curat. Eu am o precizare: în aproape 30 de ani de antreprenoriat am lucrat și lucrez în exclusivitate cu companii private și pe bugete private, niciodată cu statul român. Nu că nu am vrut, dar acolo m-am regăsit eu. Deci nu am niciun alt interes ascuns decât să fac ceea ce spun. Și mi-am promis, și am promis brăilenilor prin această campanie, că fiecare punct din acest angajament, din acest program electoral pe care mi l-am asumat, îl voi deconta la sfârșitul mandatului”.