Doruleț Iorga, candidat PMP la Senat: Mediul de afaceri trebuie să devină un partener pentru orice guvernare, pentru orice decizie politică

”Platforma partidului și calitatea oamenilor – sunt cele două motive care m-au determinat, după aproape 30 de ani petrecuți în antreprenoriat, să fac pasul în politică” – este declarația lui Doruleț Iorga, candidatul PMP Brăila la Senat.

Acesta a participat la o conferință de presă alături de președintele PMP, Eugen Tomac și a vorbit despre contextul în care s-a hotărât să intre în politică și despre domeniul său de competență, în care consideră că poate contribui la o schimbare în bine: „De ce am făcut lucrul ăsta? Pentru că am așteptat întotdeauna o schimbare, ca fiecare dintre noi. Și tot așteptând, mi-am dat seama că dacă nu facem ceva, fiecare în dreptul nostru, nu reușim să mișcăm lucruri. Ăsta este motivul pentru care vreau să arat antreprenoriatului român că se poate implica și în viața politică.

Acum, este foarte adevărat că alegerea făcută este una care ține într-adevăr de cel puțin două aspecte, care se află în programul electoral al partidului. Primul spune: stabilitate și predictibilitate legislativă pentru mediul de afaceri. Să nu uităm că mediul de afaceri este singurul care produce plusvaloare, care aduce bani la bugetul acestei țări și este ultimul  care este așezat la masa legislativă în momentul în care se iau decizii politice.

Mediul de afaceri trebuie să devină un partener pentru orice guvernare, pentru orice decizie politică, pentru că există întotdeauna o logică economică ce nu ține seama de decizia politică. Din păcate, atâția ani de zile am asistat la decizii politice care nu prea au ținut seama de punctele de vedere ale mediului de afaceri.

Acesta este primul scop pe care mi l-am fixat pentru acest mandat în Senatul României.

Cunosc destui antreprenori români care, în particular, au spus același lucru pe care l-am spus și eu până acum puțin timp, când m-am alăturat echipei de la Brăila și când am discutat cu domnul Botea (Viorel Botea, președintele PMP Brăila – n.r.) și practic, cu domnia sa, am picat de acord să accept această provocare, validată de conducerea partidului. Provocarea asta este: doar dacă începem să ne alăturăm și să sprijinim un partid care e singurul, din punctul meu de vedere, care s-a uitat către mediul de afaceri ca la un partener, doar așa vom reuși să schimbăm lucrurile.

Domnul președinte Tomac spunea foarte bine, sunt 80 miliarde euro de la Uniunea Europeană. României îi lipsesc viziunea, strategiile, planurile, acțiunile, măsurile pentru acest lucru. Acești bani nu pot fi aduși în România fără să fie luat ca partener mediul de afaceri, fiecare așezat acolo unde se pricepe, acolo unde are competență.

Eu mă pricep și am competență de peste 15 ani pe zona protecției mediului și în special pe zona gestionării deșeurilor, unde România are mari probleme.

Pe agenda Uniunii Europene, protecția mediului și sănătatea sunt două priorități. După aceste alegeri, România va trebui să facă un decont vizavi de promisiunile neonorate de până acum, în ceea ce privește managementul integrat al deșeurilor. Aici am competență. Aici m-am zbătut cu administrațiile de până acum, oricare ar fi fost ele, să le determin să înțeleagă că anumite decizii politice nu au ce căuta atunci când vorbim de rezultate economice.

Acesta este al doilea motiv pentru care am făcut acest pas.

Cu această motivație personală m-am alăturat echipei și partidului PMP și vreau într-adevăr ca Brăila să fie, după aceste alegeri, un bun exemplu, de bune practici prin care să arătăm că se poate”.