Dosar penal în cazul furtului de curent de la stația de carburanți din Brăila ce-i aparține liberalului Florin Cîrligea

Poliția Municipiului Brăila, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează neregulile descoperite în luna august de angajații Distribuție Energie Electrică (DEE) Muntenia Nord-Sucursala Brăila la o stație de carburanți din municipiu, ce-i aparține liberalului Florin Cîrligea.

Mai exact, după cum am relatat la începutul lunii august, în urma unui control efectuat la stația de carburanți din Piața Poporului nr. 1, a firmei SC Comision Trade SRL, angajații DEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila au descoperit un cablu racordat improvizat, „la momentul verificării pe circuitul monofazat alimentat improvizat energia electrică consumată nefiind înregistrată și facturată” (citat din procesul verbal încheiat în ziua controlului).

Contactat telefonic, Florin Cîrligea a declarat pentru MD Press că are contract cu o firmă autorizată ANRE care a făcut lucrarea respectivă și care trebuie să-și asume responsabilitatea. El a mai spus că o comisie din cadrul Distribuție Energie Electrică (DEE) Muntenia Nord-Sucursala Brăila a stabilit că prejudiciul este de 1.723 de lei, că firma sa va plăti suma respectivă și apoi o va recupera de la societatea care s-a ocupat de lucrarea amintită.

În urma solicitării pe care MD Press a adresat-o IPJ Brăila pe această temă, am primit următorul răspuns: „La data de 30 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost sesizat prin plângere cu privire la faptul că angajați ai unei firme au sesizat că, în perioada 17.07-04.08.2023, la o locație din municipiu, ar fi fost sustras curent electric prin intermediul unei instalații improvizate, aducând societății un prejudiciu de 1.729 de lei.

Poliția Municipiului Brăila, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”.