Dr. Alina Neacșu: Consider că este perfect să se mențină centrul de vaccinare anti-COVID la Spitalul Județean. Acest centru oferă o garanție și o încredere suplimentară celor care vor să se vaccineze

Dr. Alina Neașcu (PNL), fost director medical al Spitalului Județean Brăila, militează pentru funcționarea în continuare a centrului de vaccinare anti-COVID de la spitalul amintit.

Managerul Spitalului Județean, Delia Râșnoveanu (PSD), a cerut în două rânduri Direcției de Sănătate Publică (DSP), prin adresă oficială, ca centrul de vaccinare amintit să-și înceteze activitatea, iar spitalul să-și vadă de activitatea sa obișnuită, însă deocamdată nici prefectul județului și nici DSP-ul nu par să agreeze această idee.

Dr. Alina Neacșu este și ea de părere că ar fi bine ca centrul din spital să funcționeze în continuare, pentru că populația are încredere mai mare să vină acolo, decât să meargă la alte centre de vaccinare: „Vaccinarea în Spitalul Județean Brăila oferă încredere pacienților. Acum suntem în etapa a treia, în care sunt, se pare, pacienții cu mai puține probleme, dar prin faptul că orice reacție adversă, orice situație post-vaccinală care s-ar întâmpla poate fi manageriată imediat, consider că este perfect să se mențină centrul de vaccinare la Spitalul Județean. Cred că prezența centrului de vaccinare în cadrul celui mai mare spital din Brăila, cu toate specialitățile și cu tot ce înseamnă ATI, oferă o garanție suplimentară și o încredere suplimentară celor care doresc să se vaccineze”.

Precizăm că până în prezent la nivelul județului Brăila s-au vaccinat 39.080 persoane, din care 21.088 persoane au făcut-o la Spitalul Județean.